perjantai 18. lokakuuta 2013

Kahden sauman mekot

Nyt minä sitten hurahdin näihin - kahden sauman mekkoihin!
Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä näin ensimmäisen kerran postauksen koskien kahden sauman mekkoa ja innostuin heti. Kaivoin kaapistani trikoopalan, minkä joskus muinoin ostin Eurokankaasta todella halvalla, tarkoituksenani silloin oli tehdä siitä lastenvaatteita, mutta se sitten jäi. Onneksi. Nyt sain siitä kivan mekon.
Tämän on niin kiva idea ja malli, että onnistuu tällaiselta ompelukonetta pelkäävältä artesaaniltakin ;)
Minulla on usein paljon ideoita ja mielessäni näen selviä visioita siitä mitä haluan, mutta sitten se toteutus ei välttämättä aina ole ihan samankaltainen. Perusluonteeseeni kai kuuluu sekin, että on vaikea uskoa, että kykenee johonkin, eikä siksi jaksa mennä pitemmän kaavan kautta, vaan oikaisten ja sehän sitten näkyy - ikävä kyllä - lopputuloksessa.
Mutta, tämä malli (kaava alla) on niin helppo, ja sitä on helppo myös muokata, ja viimeistelykin sujuu helposti, riippuen toki kankaasta, minkä sitten valitseekaan.Kokeilin samaa mallia pellavakankaaseen ja hyvin toimi. Tokihan pellava on paljon jämäkämpää, eikä se jousta trikoon lailla, mutta tykkään pellavasta materiaalina.
Henkarissa tämä näyttää kyllä lähinnä säkiltä, mutta päälle puettuna se on kiva. Haaveilen jo sellaiselta kokopitkästä mallistakin.Tämä kangas on jäänyt yli hääpuvustani ja koska sitä oli jäljellä enää rajallinen määrä, niin jouduin tekemään hihoihin lisäpalat, jotka leikkasin vinoiksi - samaan tyyliin kuin ihanassa hääpuvussanikin.


Kaulukseen ompelin samasta kankaasta suikaleen, jolla sain viimeistellyn ilmeen.


Kolmen päivän sisään on syntynyt 3 mekkoa - tämä sifonkinen viimeisenä.
Olin tehnyt tästä kankaasta jo aiemminkin ns. ranta-asusteen, isolla kaula-aukolla, mutta kaula-aukosta tulikin liian iso ja vaate jäi käyttämättä. Nyt kaivoin sen kaapista esiin ja ajattelin kokeilla, voisiko tätä kahden sauman mallia käyttää tähänkin "raakileeseen". Hyvin toimi, kankaasta tuli pienellä vaivalla toimiva vaate.

Näen jo sieluni silmin miten vaatekaappini täyttyy 'kahden sauman mekoista'.
Tämä on niin hauska malli, ja helppo tehdä ja on paljon eri materiaaleja, joista tämä malli onnistuu.

Jos kiinnostuit, lisää Googleen hakusanaksi "kahden sauman mekko".

Tässä itsetehty kaava mekosta:
Huom! Kankaan leveys n. 150cm, pitkähihaiseen mekkoon.Suvikukka2013


1 kommentti:

  1. Ihan mahtava juttu ja hienoja lopputuloksia! Minä en ompelemisesta ymmärrä mitään...

    VastaaPoista