perjantai 18. lokakuuta 2013

Skräppihetket nro 19. Viitta


Hups, meinasi mennä ihan ohitse tämä haaste. Yhtäkkiä äsken tuli mieleeni, että ai niin, en ole käynyt aikoihin Skräppihetket -blogissa ja nopeasti kiirehdin katsomaan, onko jokin haaste jäänyt välistä.
No onneksi ei, ehdin mukaan matkaan ja iloksi huomasin, että olin voittanut haasteessa nro. 16. Kiitos siitä!

Tässä siis haaste nro 19. ja aiheena on 
"Maskit"

Oman työni tein diginä, kuten melkeinpä olen kaikki muutkin haastetyöni tehnyt. Toisaalta se voi olla rajoittavakin juttu, mutta enimmäkseen olen pitänyt sitä miellyttävänä ja mukavana tapana skräpätä. Kuvassa on villakankainen viitta, jonka ompelin joku aika sitten. Nyt vasta innostuin työstämään sitä kuvaksi ja kuvana. Tästä tulikin aikas hieno ex tempore työ. Suloista ja vähän mystistä, tulevan Pyhäinpäivän henkeen...
Happy Halloween 
siis vain kaikille! 

Viitta on siis hyvin yksinkertainen tehdä, varsinkin jos käytät fleecea tai huopaa, materiaalia jota ei tarvitse huolitella. 
Asettelin kankaan kaksinkerroin ja hahmottelin vapaalla kädellä taitteelta puoliympyrän - näin siis sain aikaiseksi täysympyrän, taite muodosti puoliympyrästä täysympyrän.
Sitten vain hahmottelin ja leikkasin pään aukon keskelle ympyrää. 
Aluksi viittani oli huputon, mutta koska rakastan isoja huppuja, etsin kaavan netistä ja leikkasin huovasta hupun. En ole mikään taitava ompelija ja hupun tekeminenkin jännitti. Loppujen lopuksi en tainnut edes käyttää mitään tiettyä kaavaa vaan otin mallia vaan jostakin kaavasta ja piirtelin sitten itse kankaalle kaavan ääriviivat. Suosittelen silti käyttämään kaavapaperia tai harjoituskappaleeksi sopivaa kangasta, jottet turhaan/vahingossa leikkele hyvää kangasta pieleen. Sitten vaan huppu kiinni viittaan ja homma on valmis! 
Onnistumisen iloa!

Suvikukka2013
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti