maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ja toinen koopa, kierrättäen


Idea näihin tuunailuihin tuli erään ideakilpailun kautta. Siinä piti luoda jotakin uutta vanhasta ja tarpeettomasta.
Ja volaa! Tässä vanhojen farkkujen uusi elämä varjostimena.

Farkkukangas on oikealta puolelta mustaa, ja ensisuunnitelmissani tarkoitus olikin käyttää sitä mustaa puolta päällä. Mutta sitten jotenkin vain tämä nurjapuoli näyttikin silmiini paljon kauniimmalta ja oikealta. Siispä leikkasin kankaan oikeaan muotoonsa koopan avulla ja ompelin sen pienin piilopistoin kasaan.
Tämäkin on siis päällinen, jonka voi ottaa koopan päältä halutessaan pois.

Kuvissa ei sitä näy, mutta leikkasin pitkän soiron, jonka reunat hapsutin, taitoin soiron kaksinkerroin ja ompelin sen päällisen yläreunaan (kukkien alle).
Toisen hapsutetun soiron/suikaleen ompelin rusetinmuotoon päälliseen kiinni.

Kukkaset on tehty valkoisesta taftista, mikä mielestäni oli varsin rumaa kangasta, enkä sitä sellaisenaan verhoihin, vaatteisiin tai sisustukseen käyttäisi, mutta näissä kukkasissa se toimii vallan mainiosti.
Leikkasin siis erikokoisia ympyräisiä, käpristin jokaisen ympyräisen reunat kynttilänliekissä varovasti niin, etteivät sula tai syty palamaan. Kangas tummui liekissä, mutta mielestäni se tuo vain kivaa ulottuvuutta ja syvyyttä sekä elävyyttä kukkasiin. 
Sitten vain valmiit ympyräiset limittäin päällekäin kukan muotoon, keskelle pieni valkoinen helmi ja kukkaset pistoin kiinni koopan päälliseen.


 

Yhtä ideaa rikkaampana,
Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti