tiistai 12. elokuuta 2014

Fiskarettes DT / Kuvakehys


Sain DT-pestini myötä testattavaksi Fiskarsin uutuuslaitteella leikattuja muotoja. Fiskars Fuse vastaa markkinoilla olevaa BigShot-laitetta. Sillä voi siis leikata erilaisia muotoja ja koristeita niin paperista kuin vaikkapa huovastakin. Stanssi- ja kohotaskuvalikoima on laaja ja monipuolinen. Kaiholla katselen valikoimaa ja haaveilen, että pääsisin itse työn touhuun ja testailemaan eri stansseja, mutta hinta on suhteellisen kova, ja laitekin maksaa useamman satasen, eli tuskin tulee hankittua itselle. Fusen stanssitkaan kun eivät taida sopia BS-laitteeseen... 
*muoks, tässä Fiskarettesin Piian vastaus asiaan:

Fiskars Fusen pienemmät stanssit käyvät myös muille laitteille. Youtubesta löytyy ainakin videoita miten “voileipä” voidaan kasata myös muille laitteille :) Isot 30 x 30 cm stanssit sen sijaan eivät mahdu Cuttlebugin, Bigshotin tai muiden vastaavien pienempien laitteiden aukosta. Bigshot Pron stanssit kuitenkin käyvät myös Fiskars Fuselle, joten voi olla että Bigshot Pro -laitteella voi sitten käyttää myös Fusen isoja stansseja… tätä asiaa en kuitenkaan vielä ole itse tutkinut, joten ihan varma en ole mahtuvatko isot stanssit Bigshot Pron aukosta sisään! Fiskars Fuse on ensisijaisesti kuitenkin lähempänä Bigshot Pro – ja Accucut -laitteita kuin noita pienempiä stanssauslaitteita – eli tosiaan laitteesta mahtuu jopa isot skräppipaperit helposti läpi ja nuo suuret stanssit ovat mitoitettukin juuri 30 x 30 cm:n papereiden kanssa käytettäväksi! Eli yleisesti Mini- ja Medium -kokoiset stanssit kuten tässä käytetty stanssi käyvät myös muille laitteille, mutta boordistanssit vaativat pitkät levyt ja nuo suuret stanssit eivät sovellu kuin isommille laitteille! Fuselle taas pitäisi käydä ihan kaikkien valmistajien stanssit ja ohjeet yleisimpiin “voileipiin” tulevat laitteen mukana :) Muiden valmistajien stansseja varten täytyy tosin ostaa laitteen lisäksi erikseen adapteripakkaus, mutta tällä pakkauksella toimivatkin sitten lähes kaikki stanssit lukuunottamatta noita 30 x 30 cm:n stansseja, joille on oma isompikokoinen leikkuulevynsä.
Pieni korjaus edelliseen… nyt ei ollutkaan enää oman laitteen ohjekirjanen tuossa lähistöllä… en siis pääse tarkistamaan oliko “voileivät” siinä ohjekirjasessa jo, mutta jokatapauksessa adapterilevypakkauksen mukana tulee ainakin kätevä taulukko, josta oikeat levyt ja niiden järjestyksen näkee näppärästi ;)

Mutta, tässä tällainen pikainen valokuvakehys kartongista, strasseista, huopakuvioasta ja tietysti valokuvasta.

Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti