keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kaunis kuin koru

Kaunis kuin koru – Katie Hacker
30 upeaa mallia helmistä ja metallilangasta


Tee itsellesi persoonalliset korut. Tästä kirjasta löydät siihen ohjeet ja ideat.
Kirja opastaa alusta alkaen miten voit itse luoda itsellesi kauniita koruja niistä materiaaleista ja väreistä mistä itse pidät. Minun mielestäni kirjan ideat ovat mukavaa vaihtoehtoa perinteisille korumateriaaleille. Metallilanka on ehkä hieman maskuliininen materiaali, ja toisaalta siltä tuntuvat myös monet kirjan ideat, mutta ainakin itse pidän metallilangan tunnusta ja ilmeestä, sitä kun on saatavissa sateenkaaren väreissä. Tai sitten voi pitäytyä perinteisissä kullan, pronssin ja hopean sävyissä.

Kirjan korumallit eivät ole turhan hempeitä tai tyttömäisiä vaan niistä houkuu tietynlainen runsaus.
Materiaaleina koruissa on käytetty raskailtakin vaikuttavia elementtejä, mutta silti lopputulos näyttää harmoniselta.

Suurin osa kirjassa esitellyistä töistä pystytään valmistamaan jo olemassa olevilla työvälineillä, alkuun pääsee siis jo pyöröpihtienkin avulla. Rautalankaa ja/tai metallilankaa monelta varmasti löytyy kotoa, ja materiaalina se on myös edullista ostaa, ja sitä myös löytää lukuisissa eri väreissä.
Kirjan ideoihin sopisi mielestäni yhdistää erikoisempiakin materiaaleja, kuten vaikka vanhasta tietokoneesta purettuja osasia, piirilevyjä ym. Isäni muinoin purki tietokoneita, ja keräili löytämiään osasia talteen ja minä nappasin osan itselleni myöhempää tarvetta varten. Niissä oli monenmoisia kauniita osasia, jotka sopisivat hienosti persoonallisiis koruihin. Lisäksi sain kasan erivärisiä metallilankoja, joista voisinkin kokeilla tehdä sivun 81 Cosmo-sormuksen.

Jokaisesta työstä löytyy yksityiskohtaiset työohjeet kuvien ja tekstin kera. Työvälineet ja materiaalit on myös kuvattuna tarkasti.

Suosittelen kirjaa niin vasta-alkajille kuin jo koruilua harrastaville. Ehkä et ole vielä kokeillut metallilangan yhdistämistä koruiluun. Metallilanka taipuu moneen, sitä on helppo työstää ja siihen voi yhdistellä monenlaisia materiaaleja helmistä riipuksiin.

Arvostelukappaleen sain Kustannus Mäkelältä.


Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti