sunnuntai 10. elokuuta 2014

Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA

Iloista askartelua – Charlotte Liddle ja ystävätIloista askartelua on Karistolta tältä kesää ilmestynyt uusi kirja, nuorille kädentaitajille suunnattu ideapankki.

Kirjassa on 35 helppoa ja hauskaa ohjetta. Kirja on jaettu kolmeen osaan:
Osa 1. Oma huone
Osa 2. Vaatteet ja asusteet
Osa 3. Juhliin

Kirjassa on perustiedot erilaisista tekniikoista, mm. askartelu, ompelu ja neulominen.

Kirja sisältää hauskoja ideoita monenikäisille. Siinä on esitelty perinteisiä tekniikoita, mutta myös uusia askartelun muotoja, kuten vaikkapa kutistemuovin käyttö, saippuan valmistus ja kynsilakkakorut. Kaikki työt ovat helposti toteutettavissa, joko yksin tai aikuisen avustamana, mutta toiset työt vaativat materiaalihankintoja, joita ei välttämättä joka kodista löydy.Kirja on ilmeeltään houkutteleva. Jokaisesta työstä on värikuva, sekä piirretyt/kuvalliset työohjeet.

Iloista askartelua tarjoaa monipuolisesti mielenkiintoisia askarteluja, sisustusjuttuja ja neulottuja vaatteita.
Kirja voisi kuulua jopa peruskoululaisten käsityöluokan perusvarustukseen, ideoita siis myös opettajille tuntien suunnitteluun.

Kirjan loppupuolella on valmiita kaavoja ja malleja, jotka on tarkoitettu tulostettaviksi. Kyseisten mallien pohjalta on nimittäin moni kirjan työ tehty. Omaan makuuni värimallit ovat hieman ankeita, mutta niillä pääsee aloittelija alkuun, ja mitä taitavammaksi askartelijaksi nuori kehittyy, sitä enemmän hän varmasti keksii uusiakin malleja ja ideoita toteuttaa vastaavia askarteluita.


Hauskoja ja mielenkiintoisia ideoita kirjassa oli mielestäni mm. valokuvatyyny, magneettitaulu meikeille, kukkakengät ja origami-koristevalot.

 


Arvostelu toteutettu arvostelukappaleen pohjalta.
Kuvat kuvattu kirjasta, by Suvikukka.

Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA, Karisto
Alkuteos: Crafting for Girls
ISBN: 978-951-23-5772-7

Suvikukka2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti