sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Teippikukka


Täytyipä heti testata tuota teippikukan tekoa. Ohjehan siihen löytyi arvostelemastani Ihana Ilmastointiteippi-kirjasta. Kirjassa kukkanen tehtiin siis "jesarista", ja minä kokeilin tehdä sen halvemmasta materiaalista - leveästä maalarinteipistä. Ja olihan tämä materiaalinakin hieman helpompi käsitellä. Ilmastointiteippi sotkee niin helposti sakset, eikä se leikkaannukaan niin helposti kuin muut teipit. 

Tässä kukassa on n. 50-60 terälehteä, eikä se muotoutunut tälläkään määrällä tasapohjaiseksi.
Ehkä en osannut muotoilla lehtiä oikeisiin kohtiin tai sitten tämä on ikuisuusprojekti ja joskus satojen työtuntien jälkeen saan tasapohjan - ja metrin halkaisijaltaan leveän kukkasen.

Kirjassa oli kukan käyttötarkoituksista mainittuna mm. sopivuus lahjapaketin koristeeksi. Mutta täytyy olla kyllä sitten sellainen lahjansaaja vastassa, joka oikeasti arvostaa kättesi työtä ja laittaa kukkasen talteen. Vaatii nimittäin todella paljon aikaa ja työtunteja tämän teko! Muutoin kyllä mukavaa ja yksinkertaista puuhastelua.


Suvikukka2014


4 kommenttia:

  1. Todella kaunis lopputulos! Täytyykin tutustua tuohon kirjaan lähemmin :) Jospa saisi itsekin teipit kukkimaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Aleksi! Omastakin mielestä kivannäköinen kukkanen, ja ehkä joskus innostun kokeilemaan sen tekoa myös ilmastointiteipistäkin :)

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava idea! Upea kukka :)

    VastaaPoista