maanantai 26. tammikuuta 2015

HuopaliiviKaapit tursuavat materiaalia, kuten nyt vaikkapa villaa ja 100% huopaa. Pääni olen miettinyt puhki, että mitä niillä kaikilla tekisin ja toki aina jotakin pientä on tullutkin tehtyä kuten huopahelmiä tai huopakoristeita. Pelko on yksi hyvä tekosyy sille, ettei tule mitään isompaa tehtyä. Ajattelen jo etukäteen, että varmasti jokin menee pieleen, että parempi kun ei aloitakaan.
Mutta nyt päätin toisin. Ihan sama vaikka menisi sitten pilalle, voinhan silti varmasti materiaalin hyötykäyttää jotenkin muuten tai sitten kokeilla tehdä uudestaan ja paremmin.

Otin jo olemassa olevasta liivistäni mallia ja piirsin kaavan mututuntumalla suoraan huopaan. Leikkasin ensin takakappaleen ja sitten aloin sommitella ja muokkailla etukappaleita. Ensimmäiset etukappaleet jäivät liian pieniksi, joten leikkasin uudet.
Huopa on siis sellaista askarteluhuovan paksuista mutta 100% villaa.

Sitten vain saumoja saumuroimaan.

Kun liivi oli kasassa, neulasin huopaneulalla villan kiinni liiviin ja huovutin. (Ihan vaan eteisen lattialla: pulloon saippuavettä ja ei kun suihkimaan. Onneksi on muovimatot lattioissa niin ei tarvitse pelätä lattian vahingoittumista. Ja samalla tuli muuten melkoisen puhtaat lattiatkin).

Ensin huovutin purppuraisen villan ja sen jälkeen neulasin köynnökset ja huovuttelin jälleen. Tämän kaiken tein käsin, mutta lopuksi laitoin liivin pesukoneeseen villaohjelmalla 40'asteeseen. Ei kutistunut. Onneksi.

Ja lopuksi: Ihan hyvä siitä tuli. Ainoa moite on suhteellisen voimakas tuoksu. Eikä se ole villan tuoksu, koska siitä minä pidän. Eikä se oikein ole mäntysuopakaan...En tiedä mikä kemiallinen reaktio tässä nyt oikein syntyi, mutta aluksi tuoksu oli todella voimakas, kuin tinnerillä valeltu. Onneksi pesukoneessa käynnin jälkeen tuoksu hieman neutralisoitui.

Suhteellisen nopeasti työ valmistui vaikka tokihan siinäkin vaiheita oli monen monta. Eikä koskaan tiedä miten villa käyttäytyy ja miten huopuminen ja huovutus onnistuu.
Toisaalta taas mietin sitäkin, että mitä kaikkea käyttövaatetta sitä viitsisi huovuttaa kun huopa kuitenkin nukkaantuu niin kovin helposti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti