torstai 29. tammikuuta 2015

Kevätuutuuksia lapsille / Bazar


Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät -kirjassa Fiinu on lähdössä äitinsä kanssa parhaan ystävänsä Viljan syntymäpäiville. Mitä Viljalle voisi viedä syntymäpäivälahjaksi ja millaiset vaatteet olisi hauska laittaa päälle? Mitä syntymäpäivillä oikein tehdään? Viljan syntymäpäivät aloittaa kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Aino Louhen yhteisen, Fiinu-tytöstä kertovan Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan. 
Kirjasarja on tarkoitettu 3-8-vuotiaille.

Tämä vai tuo? -kirja kuvastaa hyvin lapsen elämää arjessa ja sen ympärillä. Elämä on valintojen tekemistä. Leikinkö sisällä vai ulkona, laitanko lapaset vai kintaat, kumisaappaat vai talvikengät. 
Syönkö puuroa vai leipää. 
Tämä vai tuo? -kirja käsittelee tuota jokapäiväistä valintojen tekemistä. 

Ensimmäisessä osassa ollaan menossa Viljan syntymäpäiville, ja pohditaan mm. mitä laitetaan ylle ja millainen lahja Viljalle annetaan.

Kirja kertoo myös äidin ja tyttären läheisestä suhteesta.

Kuvitus on yksinkertaista mutta värikästä. Ja ainakin pienempien lasten kanssa jo pelkästään kuvistakin keksii lisää uusia tarinoita. Ja kuvia voi tutkailla tarkemmin ja etsiä niistä kivoja yksityiskohtia.

Tarina on mukavan lyhyt, joten pienikin (ja meneväinen) lapsi jaksaa sen kuunnella.

Eppu Nuotio (s. 1962) on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu yli kuusikymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

Aino Louhi (s.1981) on tamperelainen kuvataiteilija, kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Hän on viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaissut useita omakustannesarjakuvia, pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä ottanut osaa yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät on Louhen ensimmäinen lastenkirjakuvitus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti