sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Digikuvauskirja


Digikuvauskirja – reseptit valokuvaukseen

Jos haluat oppia kuvaamaan ja saamaan aikaan ammattitason kuvia, sinun kannattaa tutustua tähän kirjaan. Kirjan on kirjoittanut Scott Kelby. Scott Kelby on maailman eniten myyty valokuvauskirjojen tekijä sekä kehutun Photoshop User Magazinen toimittaja ja julkaisija. 

Kirja saa aikaan ahaa-elämyksiä. Tässä kirjassa siis kerrotaan miten kuvat otetaan. Ensiksi kirjan luvuissa esitellään valmis kuva, ja sen jälkeen kerrotaan miten se otettiin. Jokainen aukeama käsittää yhden kuvan ja kuvan/kuvaamisen neljä eri vaihetta: Kulissien takana, kameran asetukset, ajatusprosessi ja jälkikäsittely.
Scott Kelby selittää asiat niin, että tyhmempikin sen tajuaa. Siis käyttämättä ammattislangia tai vaikeasti ymmärrettävää ammattitermistöä. Hän kertoo asiat kuin kertoisi ne ystävälleen, joka pyytää apua: mitä painiketta painaa, mitä asetusta muuttaa tai mihin sijoittaa valaisin, 
ilman teknisiä selityksiä. 

Tällainen tyyli sopii ainakin minulle vallan mainiosti. En nimittäin jaksa ikinä paneutua manuaaleihin vaan testailen (ja tuskailen) itsekseni eri asetuksia. Yleensä vielä toivoisin, että joku antaisi tarkat ohjeet siihen mitä nappia painaa ja millaiset asetukset (täsmälliset sellaiset) minun täytyy asettaa saadakseni tietynlaisia kuvia. No nyt toiveisiini on vastattu tämän kirjan muodossa.

Kirjasta löytyy neuvot mm. 
- muotokuvien ottamiseen luonnonvalossa
- miten käyttää lisävalaisimia
- miten pehmentää salamavaloa
- miten ottaa lähikuvia yksityiskohdista
- virtaavan veden kuvaamiseen
- tähtitaivaan kuvaamiseen

Lisäksi luku yhdeksän käsittelee jälkikäsittelyä (Lightroomilla tai Photoshopilla), mm.
- luova valkotasapaino
- mustavalkokuva
- varjostus ja lisävalotus

Ja p.s. Tosikoille huomioksi, kirjoittajalla on humoristinen tyyli kirjoittaa, joten älä hämäänny vaan keskity pääasiaan eli hyviin vinkkeihin ja opastuksiin.
Kirjasta on varmasti apua valokuvaajien lisäksi myös bloggaajille, koska mitä parempia ja hyvälaatuisempia kuvia, sitä miellyttävämpi on lukukokemus. 
Ja sitä paremmin jokin tietty blogi jää mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti