perjantai 27. maaliskuuta 2015

Taimien kasvatusta

 Kevät se tulee taas kovaa kyytiä ja jos taimia tahtoo kesällä istuttaa ulos, kannattaa niitä siemeniä laittaa jo esikasvatukseen. Olen joitakin vuosia kerännyt mm. tomaatin ja paprikan siemeniä talteen, kuivatellut ja säilönyt. Usein ne siemenet on sitten löytyneet kaapin perukoilta heinäkuussa, eikä niistä enää silloin paljon hyötyä ole. 
Viime keväänä sain ihan hyviä taimia tomaatista ja toissa vuonna paprikoista ihan satoakin, anopin kasvihuoneeseen taimet kylläkin kiikutin kun ei itsellä oikein ole isoille taimille paikkaa.

Nyt laitettiin pojan kanssa taas siemeniä itämään. Toki rairuohotkin kylvettiin, mutta lisäksi tomaattia, paprikaa ja muutama kurpitsankin siemen mullan alle laitettiin.

Minikasvihuoneita saa helposti tehtyä kaupan muoviastioista. Tässä kirkkaassa rasiassa kannoimme kotiin neljä donitsia. Donitsit sukelsivat vatsaamme, ja rasia sai uuden elämän kasvihuoneena. Täytyy varmaankin  hakea vielä muutama donitsi lisää, jotta saan toisenkin kasvihuoneen taimilleni.
Vanukaspurkit taas käyvät hyvin taimille. Ne ovat niin pirteän värisiäkin, että jos ei siemenet lähde itämään, niin ainakin purkeista on sitten iloa silmille.


Mustikanvarvut ovat jo heränneet ja puhjenneet kukkaan.
Varvut ovat ihanan vihreitä ja keväisiä, niistä saa voimaa kesän odotteluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti