perjantai 24. huhtikuuta 2015

Maalatut oksat


Anoppilassa kaadettiin isoja koivuja ja minä sitten sieltä taas tapani mukaan olin etsiskelemässä materiaalia (omaan) hyötykäyttöön. Löysin pari kuivunutta kiemuraista koivunoksaa ja irrotin niistä kuoret. Sitten oksat kuivumaan, jonka jälkeen hioin oksien pintaa siistimmäksi.
Tarkoitus oli ensin jättää oksat luonnollisen värisiksi, eikä siis maalata niitä laisinkaan.
Viikon verran katselin niitä huoneen nurkassa ja jotenkin ne näyttivät lopulta siltä, että kaipaavat kuitenkin maalia pintaan.
Sivelin oksiin valkoista, vesiohenteista, kalustemaalia ja heti levityksen jälkeen hankasin maalipinnan puhtaalla puuvillakankaalla, jotta pinnasta tulisi vahamainen ja läpikuultava.
Maalin kuivuttua naulattiin oksat kiinni seinään. Ennen naulaamista mies porasi oksiin apureiät, jotteivat oksat murtuisi vasaroimisessa.

Minulla on nyt vaihe, että tungen höyheniä joka paikkaan. Senpä takia nämäkin oksat saivat rinnalleen valkoisia höyheniä. Tokihan oksat voisivat olla ihan yksistäänkin, tai sitten niitä voi koristella jotenkin muuten. Valoköynnös olisi kiva lisä myös!3 kommenttia:

 1. Tosi kauniit. Tyhmä kysymys- miten ne oksat kuorittiin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tyhmiä kysymyksiä olekaan :) Toivottavasti osaan vastata järkevästi :)

   Oksat olivat jo valmiiksi kuivahtaneita eli vanhasta puusta itsekseen irronneita oksia, joten kuori lähti ihan murtamalla sitä käsin oksan pinnasta. Käytin apuna sitä mitä käsiini sillä hetkellä sain: terävää kiveä, ja sitten vain sormilla rapsuttaen.
   Apuna voi käyttää myös puukkoa.
   Toisaalta myös hyvin märästä oksasta kuori irtoaa ihan vain sormien avulla, esimerkkinä sellainen maahan tippunut oksa, joka on maannut kosteassa maassa jonkin aikaa.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi.
   Näyttää niin hyvälle, että voisin harkita jopa kokeilua vaikka muut kuin satunnaiset kosmetiikan DIY: t ovat minulle hepreaa. :)

   Poista