tiistai 14. huhtikuuta 2015

Meksikolaistyylinen makaroniloota


Ongelma on se, että meillä on nirso lapsi, joka ei syö kuin tonnikalaa ja makaroonia.
Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Yleensä kun ollaan päästy hyvään alkuun monipuolisen ruokavalion suhteen iskee jokin tauti, flunssa tai kuume, tai pyrstöyskä. Sen jälkeen palataan taas lähtöruutuun. Ongelma ei kylläkään ole mikään ihan tuore, sitä on kestänyt jo 2,5 vuotta.
Välillä olen ollut todella turhautunut ja ahdistunut, ja kyllästynyt ja ärsyyntynytkin tilanteeseen. Mutta kun lapsi kasvaa normaalisti ja on hyvinvoiva, niin olen oppinut antamaan tunteilleni armoa.

Toinen juttu, mikä välillä ahistaa, on se, että kokkailut toistavat samaa kaavaa viikosta toiseen. Kouluaikoina kotitalous oli lempiaineeni, ja kasasin kurssitarjottimelle kaikki mahdolliset kotitalouteen liittyvät kurssit ja päättötodistuksessa taisi komeilla täysi 10 kotitalouden kohdalla. Mutta totuus on ihan toisenlainen nykyään. Jotenkin sitä kai on jumitilassa, eikä pääse irti niistä muutamasta listalla pyörivästä vaihtoehdosta yli. Pitäisi siis kehittää ja tuoda listalle jotakin uutta.
Ja sellaista, mikä kelpaisi lapsellekin.

Ja näin minä sitten toteutin kahden haasteen tehtävän.
Mitäs se sisälsikään.
Yllätys! PASTAA.
Noh, annetaan nyt tällä kertaa anteeksi. Jotenkin pääsi vain käymään tällainen pieni kömmähdys. Öhm.
Hyvää se kuitenkin oli!

Kuullotin sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisäsin porkkanaraasteen ja esikypsennetyt maissit.
Mausteeksi mustapippuria, suolaa, siirappia, cayennepippuria...
Sitten kypsensin jauhelihan ja samalla kypsentelin myös pastaa, joka oli kahden laadun sekoitus siksi, että sain kaapeista puolinaiset pussinjämät käytettyä.
Lopuksi kaikki sekaisin ja koko seos pirteän raitaiseen kulhoon, koska eikö kaunis kattaus ole puoli ruokaa.
2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta. Kiitos ohjeesta, pitänee kokeilla joskus. Tähän voisi sopia tex mex juustoraaste, johon törmäsin viime perjantaina.

    VastaaPoista
  2. En laittanut sen kummenpaa ohjetta, kun itelläni on yleensä tapana tehdä mututuntumalla kaikkea, vähän sitä sun tätä -fiiliksellä :) Juu juu juusto, minäki muuten laitoin juustoraastetta joukkoon, mutta jokin vahva-arominen juusto voisi sopiakin kyllä paremmin!

    VastaaPoista