maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tea-Mariian SISUSTUSOPAS


Kiinnostaako sisustaminen sinua? Tahtoisitko suunnitella kotiisi uuden ilmeen mutta et tiedä mitä tehdä tai mistä aloittaa? WSOY:lta ilmestyi juuri uutuuskirja sinua varten. Tea-Mariian SISUSTUSOPAS.
Sisustusopas opastaa alusta alkaen. 
Aluksi pohditaan mikä se oma tyyli on jota omassa kodissa halutaan tuoda esiin. Sitten tutustutaan erilaisiin materiaaleihin, väreihin, pohjapiirrosten luomiseen ja budjetointiin. Lisäksi opastetaan miten tehdään planssi, eli ideakuvista kasattu miellekartta, joka on koko sisustuksen punainen lanka.

Toisessa osassa tutustutaan kodin peruselementteihin kuten kattoihin, seiniin, lattioihin, kalusteisiin, valaistukseen ja tekstiileihin. Jokaisesta elementistä esitellään käytettävät vaihtoehdot kuten materiaalit ja niiden käyttöominaisuudet. 
Opas kertoo tärkeitä pointteja mitä pitää ottaa huomioon esimerkiksi irtokalusteiden valinnoissa ja mitoituksissa. Huonekalujen ja kalusteiden pitää sopia valittuun tilaan niin, että liikkumiseen ja toimivuuteenkin jää tarpeeksi tilaa.

Kolmas osio esittelee kodin huone huoneelta - mitä kaikkea tulee ottaa huomioon tilaa suunnitellessa ja sisustaessa, mitkä materiaalit, kalusteet ja pohjaratkaisu ovat toimivin ja sopivin. Jokaisesta huoneesta esitellään kyseiselle tilalle suunniteltu remonttijärjestys sekä tarkistuslista eli huomioitavat seikat.

Neljäs ja viimeinen osuus esittelee oivalluksia. Oivallukset ovat persoonallisia sisustusideoita: kierrätysmateriaalien käyttö, erilaiset pintaratkaisut kuten seinämaalaukset, tarrat ja taulut, ideat lastenhuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja valaistukseen sekä oivaltavia kalusteita.

Tea-Mariia haluaa tämän kirjan myötä jakaa kaiken oppimansa tiedon, näkemyksen ja kokemuksen sisustamisesta ja remontoinnista. Kirjan tarkoituksena on rohkaista ja auttaa niitä kodin sisustajia, jotka ovat päättäneet suunnitella kotinsa itse mutta jotka kaipaavat ohjeita ja tukea alkuun pääsemisessä. Tämä kirja antaa avaimet oman kodin sisustussuunnitelman tekemiseen ja sisustuksen toteuttamiseen. 
Kirjassa olevat kuvat on otettu suomalaisista kodeista.

Tea-Mariian sisustusopas - Tea-Mariia Pyykönen, kuvat Sabrina Bqain - WSOY 2015


2 kommenttia:

 1. Tämäkin taas mukava vinkki kirjasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kolahti :)
   Varmasti tästä oppaasta löytyy monelle apua.

   Poista