torstai 13. elokuuta 2015

Mustikkaa nassuun


"Näin paljon mustikoita..."  - ihmetystä alakoululaisen pojan suusta.
"...mistä oot oikein nämä saanut, kun asut täälä kaupungissa. Eihän täälä ole edes mettää."
Voi että miten ihana lapsonen! Hih, ei me nyt kyllä ihan missään isossa kaupungissa asuta, keskusta on puolikuollut ja pääkatu on ajettu kymmenessä sekunnissa päästä päähän. Metsiäkin löytyy parin kilometrin päästä. 


Ystävä tuli kylään poikansa kanssa ja mustikoita kun nyt sattuneesta syystä pakkasestamme löytyy niin päätin tehdä rukiisen piirakan. Resepti on taas jälleen kerran tehty vähän-sitä-sun-tätä-tyylillä ja muuttelin ohjetta samalla kun tein. Käytin perustana mustikkakukon eli rättänän ohjetta.


n. 100 g voita
1/2 dl intiaanisokeria
 * Sekoita voi ja sokeri.

1 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten seos voisokeriseoksen joukkoon.
* Painele taikina piirakkavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Täyte
5 dl mustikoita
1/2 dl intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
* Sekoita kaikki keskenään ja lisää vuokaan taputellun taikinan päälle.

Paista uunissa 200'C / n. 25-30 minuuttia.

Lisukkeeksi sopisi hyvin kermavaahto tai jäätelö.
Nams!




2 kommenttia:

  1. Ihana ihana ohje!
    Tutustuin (ja rakastuin) mustikkakukkoon useampi kesä sitten ollessani kesätöissä Kiuruvedellä. Siellä viikonloppu alkoi kahvilan mustikkakukon voimin! Ihana paikka ja vielä ihanampi herkku!
    Käytinköhän riittävästi sanaa ihana?!?;)

    VastaaPoista