perjantai 25. syyskuuta 2015

Kransseja kotiin


Kuten on varmaankin jo ainakin joillekin tullut selväksi, rakastan kransseja!
Joten tässä esittelen pari uutta lisää.


Helpoin tapa tehdä kranssipohja on kietoa yhteen ja kehän muotoon kasa "pitkäjuoksuisia" oksia. Tähän tarkoitukseen hyviä ovat mm. (riippa)koivun oksat ja villiviinin köynnökset, mieluiten lehdettömät. Kun kranssipohja on sopivan kokoinen, sido oksat yhteen rautalangalla yhdestä tai useammasta kohdasta. Ja muista laittaa myös ripustuslanka/-lenkki.


Kranssipohjat säilyvät vuosia ja niihin voi aina tilanteen ja sesongin mukaan vaihtaa uudet somisteet ja koristeet. Itse tykkään luonnonmateriaaleista, mutta myös itsetehdyt kukkaset on kiva koristus.


Koristeet kuten lehdet, kukkaset ja kaikki missä on jonkinlainen varsi, on helppo vain lykätä kranssiin, oksien joukkoon ja väliin. Koristeiden asettamiseen ei siis välttämättä tarvita edes rautalankaa tai muuta sidontaan sopivaa materiaalia. Kunhan vain asettelee koristeet tarpeeksi tukevasti paikoilleen ja ottaa koristeiden laitossa huomioon myös sen, missä on kranssin ylä- ja alapuoli - painavat koristeet alas, tai niin ettei painovoima saa niitä irtoamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti