lauantai 17. lokakuuta 2015

Virkkuri osa 3.


 Kolmas kirja toden sanoo. Vai mites sitä sanotaan. Ainakin Molla Millsin kohdalla suosio näyttäisi vain kasvavan. Molla Mills on suomalainen muotoilija ja ompelija, jolta on aiemmin ilmestynyt kaksi virkkausaiheista kirjaa: Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön ja Muotoja ja pintoja. Tämän uusimman kirjan teemana ovat miehet ja heille suunnatut tuotteet – Virkkuumalleja kovaan käyttöön. Virkkuri-sarjan töissä toistuu graafisuus ja pelkistetty värimaailma: mustavalkoista ja pieni annos päävärejä.

On aina ihana seurata asiansa osaavan ihmisen tekemisiä. Saman tunteen ja ajatuksen herättää myös tämäkin kirja. Molla Millsin selkeä ja siisti kädenjälki yhdistettynä puhtaisiin linjoihin ja pintoihin on ilo aisteille.

Kirjan ideat ovat tehty käyttöön. Ideoita löytyy niin sisustukseen, reissaamiseen, vaatetukseen kuin harrastuksiinkin. Virkattu juliste, kaiuttimen päällinen, pussit, laukut ja kassit. Kämmekkäät, knalli tai pitkähihainen virkattu paita. Ja muutama hauska juttu, kuten virkattu peli, viiri ja irtohihna.

Kirjasta löytyy runsaat kuvalliset perusohjeet eri virkkausasennoista ja silmukoista. Ja opastetaanpa kirjassa myös se miten voit tehdä itse omat virkkuukoukkusi – vuolemalla. Lopuksi venyttelyohjeita, jotta virkkauksesta jumittuneet kehon osat saadaan vetreytettyä ja päästään taas työn touhuun, silmukoiden pariin.

Ja P.S. Kirjasta löytyy kyllä ideoita naisillekin. Kaikki mallit ovat loppupeleissä sukupuolineutraaleja.

Omia ajatuksia...
Tykkään virkatun pinnan ilmeestä. Se on yhtä aikaa retro ja moderni neulottuun pintaan verrattuna.
Itse en rehellisesti sanottuna ole osannut virkata vielä kovinkaan kauaa, ehkä syy on siinä, että olen vasuri, enkä sen takia oppinut hommaa pienenä, enkä sitten jaksanut myöhemminkään kunnolla opetella. Vasta nyt aikuisena sattumusten kautta löysin virkkauksen jälleen ja valo syttyi minunkin päässäni ja opin miten pintaa syntyy ilman, että se kutistuu tai muokkautuu muodottamaksi möltiksi.
Kirjan ideat hivelevät aistejani mutta mietin aina silti sitäkin puolta, että kannattaako isojen töiden tekeminen loppupeleissä kun materiaalit ovat kuitenkin melko kalliita. Itse tehden saa toki uniikkeja ja omaperäisiä tuotteita mutta onko työ aina kaiken vaivan väärti.

Mills Molla
Nemo
2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti