lauantai 7. marraskuuta 2015

Valo leikkii paperilla


Ja taas lisää ihania ideoita katseltavaksi ja testattavaksi. Ehdin jo ajatella, että voiko enää uusia ideoita tullakaan kun vastaavalla aiheella olevia kirjoja on viime aikoina tullut muitakin, mutta yllätyksekseni ja ilokseni huomasin, että kyllähän näitä ideoita maailmassa piisaa. 

Valo leikkii paperilla on Gummeruksen syksyn uutuuksia. Kirja itsessäänkin on kutsuva ja kiehtova jo pelkän kansikuva perusteella. Kirja sisältää runsaasti erilaisia paperin taittelumalleja: tähtiä, kuusia ja kukkasia. Kiehtovia ideoita ovat mielestäni erityisesti ne, joissa yhdistyvät valo ja paperi. Siinä vasta kaunis pari. Hauska idea on myös himmeli, joka on tehty paperirullista, jotka on rullattu vanhan kirjan sivuista. Materiaaleina ovat mm. sanomalehdet, kirjansivut, akvarellipaperi, käsintehdyt paperit ja munakennot. Materiaaleja, joita on jokaisen saatavilla.
Ohjeet ovat selkeät ja apuna on myös opastekuvia. 

Himmeli menee ainakin heti testiin, koska muutoinkin olen nyt testaillut himmelien tekoa - ihan ensi kertaa elämässäni. Homma on melko simppeliä kunhan idean vain hoksaa, ja koska keräilen vanhoja kirjoja askartelumateriaaliksi niin täytyyhän tämä idea pistää toteutukseen.
Muutoinkin paperi on kaunis materiaali ja se taipuu niin moneen muotoon, sen käyttö on ekologista ja taloudellista, hyvä tapa kierrättää vanha materiaali joksikin uudeksi. Nyt kun joulu tekee tuloaan niin DIY-ideoita alkaa pompsahdella päähäni. Taidanpa ottaa kirjan kainaloon ja aloittaa ideoinnin: miten hyödyntää paperin lahjoissa, askarteluissa ja sisustuksessa.

Oletko muuten kuullut sytykerotista? Minulle on tuttuja vastaavalaiset ruusut, mutta nämä rotat ovat kyllä varsin veikeitä otuksia. Kirjasta löytyy muuten pari hyvää (taittelu)mallia ihan jokapäiväiseen arkeenkin: istutuspotti & biojätepussi. Minulla on haaveissa saada rakennettua tai tuunattua jonkinlainen ikkunalle sopiva "minikasvihuone", jonne sitten laittaisin tomaatin ja paprikan taimet kasvamaan.

Kirjan kuvista, tekstistä ja taitosta vastaa Tiina Rinne
Kustantajana Gummerus 2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti