tiistai 17. marraskuuta 2015

Vielä vähän (asiaa) teipeistä


Palaan vielä vähän näihin käyttämiini teippeihin. Itselleni nämä ovat aika uusi ja vieras tuote, ja kuten minulla on tapana, en aina jaksa ottaa selvää asioista vaan teen mututuntumalla ja testailemalla. Mutta jos teitä kiinnostaa ja teipit ovat vieraita niin mm. Teippitarhan sivuilta löytyy lisäinfoa. Kerron tässä pääpiirteittäin esimerkiksi mt-teippien ja muiden vastaavien teippien eroja.

"MT-teipit tunnistaa hylsyssä olevasta mt-teksistä. Tuo mt on se THE WASHITAPE, eli markkinoiden alkuperäinen ja laadukkain teippi, josta koko teippivillitys on alkanut Japanissa. Suorastaan washiteippien "Rolls Royce". Jos seinälle haluaa kiinnittää jotain, esimerkiksi julisteita tai muuten haluaa paraslaatuisen teipin ja pitävimmän liiman, niin kannattaa valita juuri tuo mt-teippi. Se on ainoa aito Japanilainen washiteippi, jota Suomessa myydään (paria Teippitarhan muuta merkkiä lukuunottamatta). Kaikki muut Suomessa myytävät teipit tulevat Kiinasta tai muista maista, jossa laatu ei ole japanilaisten tasolla." - Teippitarhan Antti

Masking tape (mt washiteippi) on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Masking tape on hennosti läpikuultavaa etenkin teipin valkoisilta osilta. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on helppoa saada myös irti jälkeä jättämättä. Teippiä on helppo katkoa käsin (vrt. maalarinteippi). Näiden ominaisuuksiensa takia MT soveltuu loistavasti mm. askarteluun, tuunaukseen, skräppäykseen (teippi on happovapaata), etiketöintiin, paketointiin, koristeluun, sisustukseen.

Teippitarhan muut (kuin mt-) teipit ovat laadukkaita Japanissa valmistettuja washiteippejä. Ne on tehty riisipaperista kuten mt brändinkin masking tape. Verrattuna mt masking -teippiin nämä washit ovat hivenen paksumpia sekä mattapintaisempia. Teippi on läpikuultavaa etenkin valkoisilta osiltaan.
Washiteipillä koristelet, tuunaat, sisustat sekä kiinnität nopeasti ja mikä parasta - halutessasi saat teipin helposti jälkeä jättämättä irti (mitä kiiltäväpintaisempi / sileämpi pinta, sitä helpommin teippi lähtee irti). Teippi myös tarttuu uudestaan niin kauan kuin sen pinta on puhdas. Teippi on happovapaata.

Muita Teippitarhan valikoimissa olevia teippejä ovat mm. paperiteipit, kuvioidut ilmastointiteipit, glitterteipit ja kangas- ja pitsiteipit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti