tiistai 26. tammikuuta 2016

Country French

 Jälleen postaillaan blogiyhteistyön merkeissä. Tällä kertaa kokeiluun pääsi kotimainen Country French –sisämaali. Maali on täysin muoviton, hengittävä ja lähes hajuton ja soveltuu yleensä myös allergiakoteihin. Country French –maalia voidaan käyttää kuivien tilojen seinäpinnoille sekä huonekaluihin.


Minulla on jo pitkään ollut haaveena/ideana tehdä jonkinlainen liitutaulusysteemi keittiöön. Taulu tai kehys kierrättäen, ja siinä pitäisi olla myös jokin juju. Taimien kasvatus tulee taas kohta ajankohtaiseksi ja taimipurkeille tarvitaan myös aina tilaa. Siitä syystä tauluun yhdistettiin pieni säilytyslaatikko, johon voin asetella tuunaamani säilykepurkit/taimipurkit kauniisti esille.

Tutustuessani Country French -värikarttaan ihastuin niiden kauniisiin, luonnonläheisiin väreihin. Olisin voinut valita vaikka jokaisen, mutta ajatuksena oli kuitenkin jokin harmaaseen taittava ruskean sävy. Nettisivun kautta katsoessani värikartan mallit olivat aika pieniä, ja sävyerot väreissä on pienet, mutta onneksi yrityksen Facebook-sivuilla vastaavat värimallit löytyivät isoina ja selkeinä kuvina. Sieltä löytyi myös runsaasti mallikuvia tuotteista, jotka oli maalattu kyseisillä maaleilla. 

Minä ideoin ja mies toteutti, näin homma eteni paperilta valmiiksi tuotteeksi :)
Puuosat on sängyn pohjasäleistä kasattu, pyyheteline on kaapin oven vedin ja liitutauluna on huonekaluissa käytettävää taustalevyä.

Maalasin puuosat ennen kasaamista kahteen kertaan.
Kasaamisen jälkeen teippasin kehyksen yläreunaan dymotekstin tyylisen washiteipin. Teippi antoi pientä ryhtiä muutoin niin paljaalle kehykselle. 

Liitutaulu on ollut kyllä suosittu lasten keskuudessa. Päivittäin taulusta löytyy uusia piirroksia. Täytyykin tästä mennä ostamaan lisää liituja, ovat nimittäin kaikki loppuunkulutettuja.

Maalaaminen oli kivaa puuhaa. Maali toimitettiin jauheena, joka sitten itse sekoitettiin veteen ja näin saatiin aikaiseksi valmis maali. Maalatessa piti kuitenkin käyttää käsineitä ja jauheen hengittämistä tulee välttää koska jauhe sisältää sammutettua kalkkia. Eli toimitaan kuten kaikkien vastaavien aineiden kanssa - varovaisesti ja vältetään turhaa ihokontaktia.

Maali oli todella riittoisaa, ja se levittyi sulavasti ja helposti.
Suositusten mukaan koko jauhemäärä pitäisi sekoittaa kerralla n. 6 dl vettä, mutta siitä huolimatta jaoin maalierän suosista kahtia ja tein 3 dl seoksen. Tuo määrä riitti tämän työn maalaamiseen kahteen kertaan, yhteen lampunvarjostimeen, kirjankansiin, purkkeihin ja lopulla maalilla maalasin jopa yhden kuormalavan.

Työvälineet oli helppo puhdistaa vedellä.


2 kommenttia:

  1. Hieno liitutaulu tulikin. Tuollainen olisi kiva itsellekin, mutta ei tahdo olla tilaa seinillä. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsellä meinaa olla samaa ongelmaa, eli seinäpinnat on hyvin käytettynä ja lisää tarvittaisiin.

      Poista