sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Talvipiknik-ideoita


Kotopirkko-yhteistyön ja Piknik-teeman ympärillä jatketaan vielä tämän postauksen verran.
Pitäähän sitä retkellä olla kunnon evästä, ja tietysti ruokaa kaikille aisteille.

Lasipurkki on kätevä ja käytännöllinen mukin sijainen retkellä. Juoma pysyy hyvin purkissa tukevan ja tiukan kannen ansiosta. Purkkiin voisi etukäteen lusikoida vaikka kaakaojauhetta, sokeria, hunajaa, pikakahvia tai mitä ikinä keksitkään. Minä muuten lisäisisin kahvin joukkoon ripauksen kardemummaa, se tuo tosi kivan vivahteen makuun! Sitten vain kansi kiinni ja piknikillä kaataa kuumaa vettä sekaan niin juoma on valmis nautittavaksi. Hyvä idea myös sen suhteen, että riittää kun ottaa mukaan yhden termarin täynnä kuumaa vettä, vaikka juomatoiveita olisikin erilaisia: toiselle teetä, toiselle kahvia.

Tein lasipurkin ympärille Green Craft -kierrätyshuovasta vanteen, tai mukin lämmittimen, millä nimellä sitä kutsua haluaakaan. Kannattaa ommella vanteesta mielellään vähän liian tiukan kuin liian löysän jotta se pysyisi tukevasti paikallaan. 
Huopa eristää lämpöä, joten juoma pysyy lämpimänä eikä käsiäkään palele niin helposti.


Toinen helppo idea on tehdä huovasta tasku aterimille. Mittaa huovasta tarvittava palanen ja ompele sivut kiinni. Huopa on siitäkin helppo ja kiva materiaali, että se ei vaadi huolitteluja. Työstö ja ompeleminen on vaivatonta kun ei tarvitse miettiä materiaalin purkaantumista.

Painoin näihin huopatöihin seulapainannan avulla lintukuosin.
Printti on minun omani, ja seulakin on "kotistudiossa" valotettu.
Painovärinä on luonnonvalkea helmiäispasta. Painamisen ja kuivumisen jälkeen painojälki on kiinnitetty silittämällä, joten se kestää käyttöä ja puhdistusta.

Huovat valmistaa Dafecor.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti