torstai 21. tammikuuta 2016

Tutustuin ATC-kortteihin

Hei taas!
Tällä viikolla Paperillan blogissa tutustutaan ATC-kortteihin.

ATC-kortit (engl. Artist Trading Cards) ovat keräilykorttien taiteellinen versio.
Kortin koko on vakio: 64 x 89 mm / 2,5 x 3,5 tuumaa.
Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia voidaan tehdä hyvin pieni määrä. ATC-kortteihin soveltuvat kaikenlaiset tekniikat leimailusta piirroksiin ja valokuvista sekatekniikkaan, myös digitaaliset kollaasit ovat mahdollisia. Korttien ei tarvitse olla laminoituja tai muovitettuja. Ainoana sääntönä on yllä mainittu kortin koko. Kortin kääntöpuolelle tulee kirjoittaa signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa jotakin tiettyä sarjaa.

ATC-kortteja ei myydä, vaan niitä vaihdellaan ATC-harrastajien kesken. Kortin vaihtaminen toiseen tapahtuu yleensä postin välityksellä, mutta kortteja vaihdetaan tekijöiden kesken myös kasvotusten. Vaihdossa saatu kortti jää uudelle omistajalleen, eikä sitä saa lähettää eteenpäin.

ATC-harrastajille löytyy verkosta monenlaisia haasteblogeja, ja Facebookissa on myös monta ATC-harrastusryhmää, joihin voi liittyä mukaan.

Paperillan väkikin innostui ATC-korteista - täältä löydät iloksesi ja inspiraatioksesi tiimimme töitä.

Onko ATC-kortit sinulle tuttuja?
Itse en varsinaisesti ATC-kortteja ole tehnyt, mutta joskus vastaavanlaisia pikkukortteja silti kyhäillyt. Onhan nämä aika hauskoja, ja joku totesikin, että pieneen korttiin ei ole pakko mahduttaa niin paljoa "tavaraa" vaan jo leimakuva yksistäänkin riittää täyttämään pienen tilan, eikä lopputulos silti ole vaillinainen. Itse varmaankin voisin yhdistää näitä perinteisiin kortteihin, vähän kuin tageja, joita voisi liittää toisten korttien oheen.

Niin ja yllä kuvassa on minun näkemykseni näistä korteista,
valitsin teemaksi kevään. Minua inspiroi ystävänpäivä sekä uuden vuoden tuoma uusi alku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti