sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Iloinen tilkkupeitto!


Tämä iloisenvärinen peitto/huopa on tehty villaisista huonekalukangasnäytteistä.
Mies pelasti joskus roskiksesta ( tai sinne joutumiselta) kasan kangasnäytteitä ja minä tietysti otin kaikki vastaan ja jemmasin pahan päivän varalle.
Tilkkuja oli runsaasti kaikissa väreissä ja jotakin niistä piti kehitellä. Niinpä siis päädyin peittoon. 
Asettelin palaset suurinpiirtein värijärjestykseen ja ompelin ensin "pötköjä" jotka sitten ompelin toisiinsa kiinni ja näin syntyi tilkkupeitto. Surauttelin palat kiinni suoralla ja siksakilla, osa tilkuista nimittäin olivat sen verran löyhäreunaisia, että purkaantuivat helposti. Ompelun jälkeen huovutin peiton vielä pesukoneessa. Eipä tuo pinta silti kauheasti huopunut vaikka 100% villaa onkin, mutta ainakin hieman veti kasaan ja antoihan pesu ainakin tietynlaista ryhtiä.
Vuoriksi tai taustakankaaksi valitsin punaisen paksun fleecen, joka sekin oli kierrättäen valmiista peitosta/viltistä.

Jonkun aikaa peitto odotteli kapiokirstussa, välillä ajattelin käyttää sitä vaunuissa mutta koska peitto on iso ja painava niin ei se oikein vaunuissa sitten toiminut. Mutta pulkassa se on oikein mainio! Lämmittää pikkupeppuja ja onhan se pehmeämpi istuakin. Materiaalinakin se on oikein passeli näin lumikeleillä.


Kannattaa siis kysellä esim. huonekalukaupoista, että olisiko heillä kangasnäytepoistoja. Useimmiten ne heitetään ronskisti vaan roskiin vaikka ovatkin ihan käypää materiaalia.


Nämä kuvat on otettu Canon M10 -pikkujärkkärillä.

5 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs peitto. Tuo olisikin hyvä idea käydä kyselemässä huonekalukaupoista noita kangasnäytteitä. Useimmitenhan ne on vielä hyvälaatuista kangasta. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan ja pirtsakan näköinen peitto :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kierrätysvinkki ja niin kaunis lopputulos! Varmasti kestävä peitto. :)

  VastaaPoista
 4. Upea, värikäs ja pirteä peitto. Kierrätystä parhaimmillaan :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista sanoista ja kommenteista!
  Kaikki mahdolliset kierrätysmateriaalit kannattaa hyödyntää :) samaa mieltä ei kuitenkaan ehkä ole mies, joka on saattanut kyllästyä siihen, että jokainen kaappi pursuaa tavaraa ;)

  VastaaPoista