torstai 31. maaliskuuta 2016

Kierrätä ja sisusta

Kierrätyshuopa on monella tapaa kiitollinen materiaali. Ensinnäkin se on tehty hyödyntäen vanhoja tekstiilejä ja siten tekstiilijätteen määrää on voitu pienentää, toisekseen materiaalia on todella helppo työstää! Huovan voi vain leikata ja halutessaan ommella uudeksi tuotteeksi, mitään sen kummallisempia viimeistelyjä sen käsittely ei vaadi. Huovan väri on harmahtava, toisinaan punaiseen tai siniseen vivahtava. Kierrätyshuopaa voi myös värjätä tai kuvioida kankaanpainon avulla. Materiaalina siitä voi valmistaa monenlaisia käyttö- ja sisustustuotteita.


Tammen uutuuskirja Kierrätä ja sisusta - kierrätyshuovasta ja muusta on inspiroiva teos! Kirja sisältää kolmekymmentä käsityöohjetta, joissa on käytetty kierrätyshuopaa. Huopaa valmistaa suomalainen perheyritys Dafecor Oy ja sitä on saatavilla metrin levyisenä kankaana sekä 1, 3, 5 ja 8 cm levyisenä kaitaleena (kiekossa 15 m), joista syntyy todella vaivattomasti kaikenlaiset korityöt.

Kirjasta löytyy ideat ja ohjeet moniin sisustustuotteisiin kuten koreihin, lehtitelineisiin, valaisimiin, tyynyihin ja jakkaroihin. Huovasta syntyy vaivattomasti myös erilaiset kassit ja laukut. 
Kirjasta löytyy huopatöiden lisäksi myös muita kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Materiaaleina näissä on käytetty nappeja, kangastilkkuja farkuista, raanuista ja huovutetuista villapaidoista. 

   


  

Minä tein kyseisestä materiaalista taskun kännykälle ja retkiteemalla pefletin/laukun ja mukinlämmittimen. 

Kierrätyshuopa on edullista, joten kirjassa esiteltyjen ideoiden toteuttaminen ei kaadu materiaalin hintavuuteen. Huopaa saa tilattua mm. täältä Taito Uusimaan sivuilta. Myös muista taitoyhdistyksistä huopaa kannattaa kysellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti