tiistai 1. maaliskuuta 2016

Opi piirtämään muotiaArt Houselta ilmestyi juuri kätevä opas muotipiirtämiseen.

Jos ihmisen piirtäminen tuottaa harmaita hiuksia niin kannattaa kääntyä tämän teoksen puoleen. Piirrä ja suunnittele muotia on näppärä opas ihmisvartalon ja vaatteiden sekä asusteiden piirtämiseen. Kirjassa opastetaan vaihe vaiheelta miten ihmisfiguuri piirretään ja sen jälkeen opetellaan muodin luomista. Kirja on suunnattu niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin muodin ystäville, ja ennenkaikkea niille, jotka haaveilevat oman malliston luomisesta. Ja vaikka omalle vaatemallistolle ei olisikaan juuri nyt tarvetta niin mielestäni jo tuo ihmisfiguurin piirtämään oppiminen on hyödyllinen taito. Itseäni monesti turhauttaa ja harmittaa etten osaa piirtää kunnolla ihmistä, tai mitään muutakaan, ja monesti myös kaipaisin yksinkertaista opastusta ja mallia miten tätä taitoa voisi harjoitella ja kehittää.

Kirjasta löytyy maailmankuulujen vaatesuunnittelijoiden haastatteluja, joissa he kertovat mm. miten ovat päätyneet alalle, millainen heidän tyylinsä on piirtää ja mikä heitä inspiroi.


Piirtäminen näyttää helpolta kun katsoo kirjaa ja sen ohjeita ja mallikuvia. Huomasin monesti ajattelevani, että kyllähän minä nyt tuollaisen saan aikaiseksi, varsinkin kun mallikuvat ovat niin selkeät ja "kopioitavissa" omaan tyyliin sopiviksi. Mutta eipä se sitten kuitenkaan niin helppoa ollutkaan. Ihmisfiguurini vaati kolminkertaisen määrän paperia, näppäränä tyttönä ajattelin, että piirrän sen puoliskaan A4:een, mutta sitten jouduin lisäämään vielä kaksi samankokoista palaa lisää. Mittasuhteet näyttävät yhtäkkiä katsottuna vääristyneiltä, pää näyttää pieneltä ja raajat ylimittaisilta - vaikka teinkin ohjeiden mukaan. Muistan ajatelleeni samoin jo silloin joskus opiskeluaikana kun vastaavia piirroksia harjoittelimme. Vaatteiden luomisessa taas pään sisällön tyhjääminen paperille ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olisi voinut kuvitella, ainakaan tällaiselle amatöörille. Laskosten, muotoleikkausten, saumojen ja kankaan ilmeen kuvaaminen piirtäen on haasteellista sekin ja vaatii paljon harjoitusta, mutta harjoitus tekee mestarin kuten sanotaan. Minulla vain on sellainen paha tapa ajatella, että kaiken pitäisi onnistua heti.

Tämä kirja sopii aloittelijalle ja kokeneemmallekin piirtäjälle.
Se sopii harrastajalle ja alaa opiskelevalle.
Tämä kirja on jokaiselle muodista kiinnostuneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti