torstai 24. maaliskuuta 2016

Tutustu talosi historiaan


Tunnetko talosi, tiedätkö sen iän? Entä haluatko remontoida ja sisustaa kotisi sen ansaitsemalla tavalla? Perinnemestarin TYYLIKIRJA esittelee talon osat aikakausittain 1700-luvulta 1970-luvulle. Vaikkei remontti olisikaan ajankohtainen niin kirja on mielenkiintoinen eri aikakausien tyylisuuntien esittelijä. Millainen julkisivu ja talon muoto ja malli on ollut minäkin aikakautena ja millainen sisustus ja kalustus kuhunkin aikakauteen on kuulunut.
Eri aikakausiin tutustuessa huomaan kyllä selkeästi, että mikä omaa silmääni miellyttää ja mikä taas ei. Mitä lähemmäs tätä päivää tullaan, sitä rumemmaksi kaikki muuttuu, ainakin minun silmissäni. Rakastan runsautta ja kauniita muotoja, sitä että jopa jalkalistat on muotoiltu näyttämään kauniilta, ja käytetyt materiaalit ovat olleet puuta eikä pelkkää pahvia ja muovia.

Perinnemestarin tyylikirja ei ole remontointi- eikä sisustusopas mutta se kertoo huomioonotettavia asioita eri aikakausien tyylisuunnista. Kirjassa käydään läpi koko talo ulkoa ja sisältä, katosta lattiaan ja julkisivusta talon uumeniin. Kirja on kiva kaveri kun lähdet kiertelemään museoita ja vanhoja rakennuksia, mitä kaikkea uutta voitkaan oppia. Tutkaile esimerkiksi valaisimia, katkaisimia, hanoja, ikkunoita ja tulisijoja. Huomaatko miten niiden muotokieli muuttuu ajan kuluessa? Opi tunnistamaan eri tyylisuuntien ominaispiirteitä.

Perinnemestarin tyylikirja on jokaisen talonsa arvoa ja historiaa arvostavan helmi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti