perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kuohkeat bataattimuffinit!




Etsiskelin netistä bataattimuffinssien ohjetta mutten löytänyt sopivaa. Kokeilin etsiä reseptejä myös muilla vastaavilla ainesosilla kuten kurpitsaa sisältävillä mutta jokaisessa oli mielestäni ihan liikaa sokeria tai ylipäänsä reseptit tuntuivat liian monimutkaisilta. Jonkin aikaa seikkailtuani reseptiviidakossa päätin tehdä muffinit ja ohjeen omasta päästä, testailemalla, tarkkailemalla rakennetta ja yhdistelemällä eri ohjeista omanlaiseni ohjeen.


Bataatti sopii hyvin myös makeisiin leivonnaisiin, kokeilinhan sitä jokin aika sitten jopa jäätelöön ja ei moittimista siinäkään. Bataatin rakenne on samettinen ja täyteläinen, maku pehmeä. Tämän lisäksi bataatti on myös terveellistä, se sisältää paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. Violetin värinen lajike on erityisen terveellinen sen suuren antioksidanttipitoisuutensa ansiosta. Itse en kylläkään ole nähnyt kuin näitä punaruskeita yksilöitä.


Bataattimuffinit minun tapaan:


2 munaa
1 dl sokeria

1/2 bataatti kuutioituna ja keitettynä/höyrytettynä (n. 2 dl)
50 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Keitä/höyrytä ensin bataatit kypsiksi ja muussaa ne. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kuivat aineet ja voisula.
Lisää lopuksi muussattu bataatti taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti kaikki sekaisin esimerkiksi lusikalla tai puulastalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175*asteessa n. 10-15 minuuttia. Tarkkaile uunia ja kypsyyttä, uuneissa on eroja! 

Näiden muffinien rakenne ja koostumus on ihanan kuohkea ja kosteahko. Lapsetkin söivät näitä innoissaan, yleensä eivät leivonnaisista piittaa. Bataatin voi korvata kurpitsa- tai porkkanasoseella, miksei myös omenalla tai vaikka punajuurellakin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti