tiistai 5. heinäkuuta 2016

Tummat tryffelitHetki sitten tein postauksen mustikkatryffeleistä ja nyt heti perään toisella makuvaihtoehdolla. Kaapissa oli levy tummaa suklaata ja kermakin piti käyttää ennen eräpäivää, joten miksen siis tekisi herkkuja. Jokainen päivä ansaitsee pienen (tai suuren) herkkuhetken.
Ajattelin myös kokeilla onnistuisinko luomaan mokkapalojen kuorrutteen kaltaisen maun, meidän poika 5v. nimittäin rakastaa mokkapaloja ja olen pohdiskellut vaihtoehtoista kuorrutusta sille sokeriselle vaihtoehdolle.


Maustoin tryffelit pikakahvijauheella. Lopullinen maku ei kuitenkaan ollut ihan kyseisen kuorrutteen makuinen mutta poika söi yllätyksekseni näitä silti suurella innolla. Kuulemma näitä täytyy tehdä toistekin eikä pistäisi pahitteeksi jos näitä löytyisi kaapista aina. Selvä!


Kiehautin kerman kattilassa ja sulatin pikakahvijauheen kerman joukkoon. Sitten paloiteltu suklaa ja voinokare sekaan myös. Sulattelin massan tasaiseksi ja sitten vain kylmään jähmettymään.


Lusikalla muotoilin tryffelit pyöreähköiksi. Jätin ne tietoisesti hieman rouheanmuotoisiksi. Oikeastaan ovat herkullisemman näköisiä näin, ilman selkeää pyöreää muotoa.


Kaakaojauhe kruunaa herkut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti