lauantai 13. elokuuta 2016

Juustokakkuja rakkaudellaRakastatko juustokakkuja, kaipaatko lisäideoita niiden valmistamiseen?
Jos vastasit kyllä, tässä on kirja juuri Sinulle!

Minervalta ilmestyi ihana juustokakkukirja, joka on pullollaan erilaisia reseptejä. Suurin osa kirjan kakuista on paistettavia kakkuja, mutta löytyy joukosta myös muutama hyydytettäväkin versio.
Itse olen jälkimmäisten ystävä. Hyydytetyt kakut syntyvät vaivatta ja nopeasti, ja ilman uunia. 

Blogini seuraajat ovat varmaankin jo huomanneet tämän juustokakkuinnostukseni, kakkupostauksia nimittäin tulee tasaisin väliajoin. Juustokakku on ehdoton bravuurini jokaiseen juhlaan ja vähän spesiaalimpaan hetkeen.


Juustokakkuja rakkaudella -kirjasta saa ideoita ja inspiraatiota, ja siten aionkin kirjaa käyttää. Valikoin uusia makupareja ja etsin uusia ideoita kokeiltavaksi. Kannessa olevan kakun kuorrute näyttää kerrassaan hurmaavalta ja ohjekin oli niin simppeli, että aiheutti minussa herätyksen "miksen-keksinyt-tätä-itse!". No nyt aion kyllä seuraavan kakun yhteydessä ehdottomasti testata. Kuorrute syntyy marjoista, esimerkiksi mansikoista tai vadelmista ja maissitärkkelyksestä. Ei siis yhtään sokeria tai liivatetta, vau!

Muutama muukin ohje kyllä houkuttelisi...
...Maapähkinä-suklaa-juustokakku
...Tiramisujuustokakku
...Vadelmainen juustokakku
...Kurpitsapyörre-juustokakku
...Limettipiirakka

Yhteensä reseptejä kirjasta löytyy 36 kpl.

Kirjan alkupuolelta löytyy hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä siihen, miten saat kakkusi onnistumaan kunnolla ja miten vältät mahdolliset virheet.
Ainoa hämmennys kirjan resepteissä oli suuret ainesosamäärät, joihinkin kakkuihin tuli liki kilo tuorejuustoa/täytettä! Huh. Mutta ei hätää, aina ohjeita voi muokata haluamakseen ja vaikka puolittaa täytteen määrä jos siltä tuntuu. Tärkeintä ainakin itselleni on selkeät vaihekohtaiset ohjeet, tarkat ainesosaluettelot sekä tiedot siitä miten kauan valmistus kestää sekä tietysti isot ja näyttävät ruokakuvat, ja nämä kaikki seikat toteutuvat mallikkaasti tässä kirjassa!

Christin Geweke
Minerva 2016

Herkullisiin hetkiin,

t. 

2 kommenttia:

  1. Oih, mikä kirja!! Rakastan juustokakkuja <3 Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ihanan simppeli kirja, jossa ainoastaan juustokakkuja, paitsi lisänä muutama rahkatorttu. Kauniit ja herkullisennäköiset kuvat.

      Poista