tiistai 8. marraskuuta 2016

Kanelinen nyhtöpulla


Nykyään kun on tämä nyhtövillitys niin pitihän minunkin sitten kokeilla. Hyväähän tästä tuli, mutta ainahan pulla on hyvää.  Paljon vaan kanelia, sokeria ja voita väliin niin nam!


Pullataikina

2 dl täysmaitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
vajaa tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
4-6 dl vehnäjauhoja (jätän yleensä taikinan vähän löysäksi ennen nostatusta, jotta taikina pysyisi kuohkeana)
1/2 dl öljyä

Kun taikina oli kohonnut, kaulin sen ohueksi levyksi. Ripottelin levyn päälle kanelisokeriseosta ja rullasin taikinan korvapuustityyliin. Leikkasin pötköstä pieniä palloja, jotka upotin ensin voisulaan ja sen jälkeen kanelisokeriseokseen ja asettelin pallot sitten leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tarkoitus on saada koko pohjan ala käytetyksi eli pallosia täytyisi saada sen verran, että ne riittävät peittämään koko vuoan pohjan. Lopuksi vielä kohotin pullavuokaa vähintään 30 min.
Paistoin nyhtöpullan uunissa 200*asteessa n. 15 minuuttia. 

Valmiin, jo jäähtyneen, nyhtöpullan kuorrutin valkosuklaalla.


Taidanpa ottaa nyhtöpullan perinteeksi juhlapöytään. Nyhtöpullan palaset ovat juuri sopivan kokoisia suupaloja, yksittainen pulla kaiken muun tarjottavan ohessa saattaa usein olla jo liian iso 'pulla purtavaksi'. 

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti