lauantai 4. helmikuuta 2017

HuopaMandalat!

Paperin ohella huopa on mukava materiaali työstettäväksi. Ja koska se ei purkaannu, sitä voi huoletta leikata ja viimeistelykin sujuu leikiten. 

Olohuoneen seinämme ovat jo jonkin aikaa odottaneet "sitä jotain". Tähän asti huoneen seinät ovat olleet ehkä turhan paljaat, mutta emme vain ole keksineet mitä niihin laittaisi. Yhdellä seinällä on valokuvia, ja yhdessä nurkkauksessa on erilaisia ja erikokoisia puisia naamioita. Muutoinkin huoneen tunnelma on jokseenkin etninen väritykseltään ja kalusteiltaan. Mitään massiivista emme ole seinille halunneet laittaa jo senkään takia, ettei seinäpintoihin tarvitsisi porailla tai ruuvailla reikiä. Hakusessa on siis ollut jotakin keveää. Ensin ajattelin tehdä huovuttamalla jonkinlaisen taulun tai seinäkoristeen, sitten mietin tekeväni kumisista ovimatoista "ornamenttikoristeen". Lopulta päädyin kuitenkin huopaan, sitä kun minulta löytyy lukuisissa väreissä. Ajatuksena oli leikata huovasta samaan tyyliin kuin paperista leikataan lumihiutaleita ja niin minä yhden näistä teinkin. Mutta koska taiteltua huopaa on aika hankala leikata niin päädyin tekemään toisten kappaleiden kohdalla ensin kaavan paperista ja piirsin sen avulla leikattavat ääriviivat huopaan.


Tein kolme erilaista "mandalaa" ja kokeilin ja vaihtelin niiden paikkoja. Ensin laitoin kaksi seinälle, sitten toinen niistä päätyikin pöydälle kynttilälyhdyn alle koristeeksi, ja toista sommittelin paperitelineen alle. Lopulliset kaksi huopamandalaa löysivät sitten paikkansa seinältä ja kolmas jäi keittiön pöydälle lyhdyn luokse (tämä on se versio, jossa leikkasin ilman kaavaa, eli taittelin huovan ja leikkasin aukot kerralla. Hieman haastavaa mutta onnistuin kuitenkin).


Näissä käyttämäni huopa on hieman vahvempaa ja paksumpaa kuin perinteinen askarteluhuopa, ja tämä on 100% villaa, ei keinokuitua. Näissä on lisäksi paloainekäsittely pinnassa. Paloturvallisuus pitää aina ottaa huomioon, eikä palavaa kynttilää saa koskaan laittaa palavalle alustalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti