tiistai 8. elokuuta 2017

Mustikkapiirakkapäivä...

Mustikkapiirakkapäivää vietettiin 6.8.2017. Minä taas olin ihan siinä luulossa, että sitä vietetään vasta 9.päivä ja leivoin sillä ajatuksella tänään mustikkapiirakan. Täytyisi varmaankin syödä enemmän mustikoita, että aivot pysyisivät paremmassa kunnossa ja pää ajantasalla. No, eipähän tarvitse odottaa huomiseen, että pääsee syömään! 

Mustikkapiirakkapäivä liittyy Suomi100 -teemaan ja Syödään yhdessä -hankkeeseen. Jos tämä päivä meni sinultakin ohi, älä huoli. Syödään yhdessä -kalenterista löytyy runsaasti tempauksia ja haasteita koko loppuvuodelle, klikkaa tästä kalenteriin!

mustikkapiirakka, suomi100, syödäänyhessä
  Mustikkapiirakka täysjyväspeltistä

2 munaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl karkeaa ruisjauhoa
2 dl täysjyväspelttijauhoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia

2 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja

P.S. Kaikkien vihaama kaunis jättipalsami on syötävä kasvi, koristele kukilla kakut ja salaatit!

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja jogurtti ja sekoita taikina lastalla tai lusikalla tasaiseksi massaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan ja lisää perunajauhoissa pyöritellyt mustikat pohjan päälle. Paista piirakkaa 200*asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja varmasti myös maistuu herkulliselta!:) Täällä odotetaan että päästään mustikkametsään..kun ei vaan sataisi! Mukavaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut ovat jo keränneet mustikoita mutta meilläpäin ei ainakaan vielä ole kypsiä. Minulla on pakkasessa vielä viimevuotisia jäljellä :)

      Poista