torstai 7. syyskuuta 2017

Punasipulia ja kesäkurpitsaa - syksyinen piiras


Suolaisia piiraita tulee tehtyä todella harvoin, en tiedä miksi. Eihän niiden tekeminen ole sen vaikeampaa kuin makeidenkaan. Makumaailmat vain vaihtuvat. Uskalluksestahan siinä on monesti kyse. Tämä piiras syntyi kokeilemalla, en käyttänyt valmista ohjetta. Sain ajatuksen ja siitä se sitten lähti - tuoreita punasipuleita anopin kasvimaalta ja kesäkurpitsaa, lisäksi hieman mozzarellaa ja rahkaa. Kannatti kokeilla, hyvä siitä nimittäin tuli. 

Punasipuli-kesäkurpitsa-piiras


Pohja
100 g voita
2 dl Birkkalan Ydinspelttijauhoja
2 rkl vettä

Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan oleentua hetki kylmässä. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä kauli se ohueksi levyksi, taittele ja kauli uudelleen. 

Täyte
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
öljyä paistamiseen
1 mozzarellapallero
200 g rahkaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulia
loraus mausteöljyä (basilika)

Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit ohuiksi kiekoiksi. Kuullota sipulikiekkoja öljyssä.
Paista kesäkurpitsakiekkoja kevyesti paistinpannulla öljyssä, jotta ne pehmenevät ja saavat väriä pintaansa.

Levitä kaulittu voitaikina piirakkavuokaan ja lado taikinan päälle sipuleita ja kesäkurpitsaa joko vuorotellen tai päällekäin. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita ne seuraavaksi piirakan päälle.

Sekoita rahkan joukkoon suola, mustapippurirouhe ja murskatut valkosipulit. Kaada rahkaseos piirakan päälle ja paista piirasta uunissa keskitasossa 200*asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Kaada halutessasi kypsän ja lämpimän piiraan päälle loraus basilikaöljyä tai jotakin muuta mausteöljyä.


Yhteistyössä Birkkalan Tila

1 kommentti: