maanantai 13. marraskuuta 2017

Raakapallo tulee...


Raakapallo tulee, ota koppi! Näitä taas, mutta kun nämä ovat vain niin hyviä ja helppotekoisia. Ja näitä pitäisikin olla aina kaapissa valmiina, että makeanhimon yllättäessä söisi mieluummin näitä terveellisistä raaka-aineista valmistettuja herkkuja kuin että söisi sokerissa ja lisäaineissa kieritettyjä makeisia. Tosin olen kyllä jo jonkin aikaa valikoinut syömiseni ja ostamiseni aika tarkkaan eli sokerikarkit on kyllä jääneet suurilta osin ostamatta. Joskus kyllä tekee mieli irtokarkkeja tai salmiakkia ja annan kyllä itselleni luvan niitä syödä. Aika nopeasti niihinkin silti kyllästyy, ja varsinkin irtokarkeista minulle tulee vatsakipuja tosi nopeasti.

Taateli-cashew-pallot

200 g pehmeitä taateleita
100 g cashewpähkinöitä
3 rkl chia-siemeniä
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 mm hienoa merisuolaa
½ tl matchaa
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä


luomu lakritsijauhetta 
matchajauhetta 
punajuurijauhetta tummaa kaakaojauhetta 
raakakaakaojauhetta


Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Pyörittele massasta pieniä palloja vedellä kostutetuilla käsillä. Pyörittele valmiit pallot esimerkiksi lakritsijauheessa, punajuurijauheessa, kaakaojauheessa ja matchajauheessa, tai sirottele jauheet siivilän läpi pallojen päälle. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki! Kokeile lisätä taikinamassaan matchan sijaan appelsiinin kuorta tai piparkakkumaustetta.



4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Mitä toi matcha oikein on? En ole koskaan kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matcha on hienoksi jauhettua japanilaista vihreää teetä. Se on yksi terveellisimmistä teelaaduista. Itse en ole teenä sitä vielä juonut, sen sijaan olen käyttänyt sitä leivonnassa väriä ja makua antamaan :)

      Poista
  2. Onpas hauskoja! Jaoin ohjeen Twitterissä :)

    VastaaPoista