lauantai 3. helmikuuta 2018

Jogurtista pirtelö


Pikapirtelö 
...tai itse maustettu jogurtti. Meillä nuorimmainen lapsista tykkää maustamattomasta jogurtista ja pirtelöstä. Yhdistin hänen mieltymykset ja tein pirtelön jogurtista. Lapsella tuntuu olevan luontainen tarve pitää välillä kevyempiä päiviä ravinnon suhteen. Pari kertaa viikossa saattaa syödä kevyemmin ja täyttää vatsansa mm. pirtelöllä. Pitäisi ottaa itsekin mallia. Tulee syötyä monesti tupla-annoksia ja selitellä itselleen "syön ettei mene hukkaan". Eihän ne ruoat meillä ikinä hukkaan oikeastaan mene, seuraavana päivänä syödään tuunattuna tai isäntä syö kun tulee illalla kotiin. 

Pirtelöön on helppo jemmata vaikka mitä. Terveelliset mutta toisinaan ei niin hyvänmakuiset ainekset saa piilotettua muiden makujen alle. Ensimmäisenä tulee mieleen spirulina. Se on hyvin terveellistä ja ravintorikasta mutta oikeasti maistuu kauhealta. Olen miettinyt jo jonkin aikaa miten vahvistaa hiuksiani ja vastaus löytyi läheltä, olen etsinyt sitä ihan liian kaukaa. Kaapistani löytyy Foodinin spirulinaa jauhettuna ja olen tehnyt siitä ja banaanista joskus "jäätelöä". Siihen se upposi ihan hyvin. Olisiko se ollut teelusikallinen spirulinaa päivässä niin pitää hiukset kunnossa. Sekoittelin heti veden kera siitä juoman. Not so good. Täytyy varmaan tehdä siitä joku vihersmoothie. 


Pinkki pirtelö


500 g maustamatonta (ei rasvatonta) jogurttia
1 banaani
2 dl vadelmia
1 rkl Mieleinen mustikka-hunajaa
1 rkl punajuurijauhetta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti