keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kirjoitusalusta seinälle!


Kun katselin seinällä olevia lastemme kuvia, huomasin ettei tyttösestämme ole kuin vauva-aikaisia kuvia. Tyllerö on kuitenkin täyttänyt jo kaksi, joten ehkä olisi aika tilata hieman uudempiakin kuvia. Tykkään mustavalkoisista vedoksista, ne on jotenkin ajattomampia ja tyylikkäämpiä. Ja ne on helpompi sulauttaa sisustukseenkin. Otan kuvat itse ja teetän sopivankokoisiksi. Ifolorilla on usein hyviä tarjouskampanjoita ja nyt kun tuli erityisen hyvä alennusprosentti päätin kahlata kuva-albumit lävitse ja muokata valitut kuvat mustavalkoisiksi. 20x30cm kuvalle tuli alennuksen kanssa hintaa vain reilu euro, mikä on todella halpa hinta! Kuvien laatu, palvelu ja asiointi on muutoinkin kyseisessä firmassa hyvää. Ja ei tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan oma henkilökohtainen mielipiteeni. Tilasin muutaman ison kuvan ja muutamia pienempiä. Nyt haasteeksi tuli sitten löytää niihin sopivat kehykset.
Yhden idean ns. DIY-kehykseksi kuitenkin löysin Pinterestistä ja heti piti päästä testaamaan. Ja tärkein tarvittava materiaalikin löytyi kuin taikaiskusta ainoana kappaleena askartelukaupan muuttomyynnistä.


Kuvakehykseen tarvitaan siis kirjoitusalusta/keräilyalusta, valokuva ja erilaisia papereita ja koristeita.

Omaan koristeltuun kehykseeni tarvittiin:

* kirjoitusalusta / keräilyalusta
* valokuva
* pinkiksi värjätty kirjansivu
* pala mustaa kangasta
* ekokartonkia
* stanssattuja koristeita (pitsi ja lumihiutale)
* pieni kakkupaperi
* washiteippiä
* narua
* dymotekstiAloitin työn sommittelemalla elementtejä ja kerroksia alustan päälle. Pohjalle laitoin ekokartongista taustan, jolle liimasin ja nidoin seuraavat kerrokset. Kartongin päälle nidoin mustasta puuvillakankaasta revityn palasen, sen päälle laitoin kakkupaperin ja lopuksi asettelin valokuvan omalle paikalleen.


Kun pohjakerrokset kuvan kera olivat löytäneet paikkansa aloitin koristelun ja viimeistelyn. Washiteipillä on helppo liimata koristeita kiinni pohjaan, samalla se toimii koristeena itsekin. Nitojan avulla on helppo kiinnittää sellaisia elementtejä, joita ei liimalla tai kaksipuolisella teipillä saa kiinnitettyä. Työssäni nidoin sekä kankaan, kakkupaperin, että stanssatut lumihiutaleet ja vipulävistimellä leikatun perhosen kiinni paikoilleen. Apuna käytin puikkoliimaa.
'Love' ja 'Dream' on washiteippiä ja 'Tyllerö' on tehty dymolla. Lopuksi kieputin työn päälle ohutta narua ja kiinnitin narunpäät työn taakse teipillä. 
Kun työ tuntuu valmiilta, se kiinnitetään kirjotusalustaan klipsillä kiinni, 
ja kuvakehys on valmis!

Vastaavanlaisissa kirjoitusalustoissa on klipsuissa reikä, jonka avulla alustan saa helposti seinälle ja näin alusta muuntuu kehykseksi. Varsinkin MDF:sta valmistetut alustat ovat jo sellaisenaan hyviä 'kehyksiä' valokuville, mutta minä halusin viedä koristelun astetta pidemmälle.


Psst. Koristeluun ei välttämättä tarvita erityisiä laitteita tai välineitä, mielikuvitusta käyttämällä ja avoimin mielin perustarpeillakin saa aikaan näyttävän ilmeen! Tekemisen iloa!

2 kommenttia:

  1. Tuosta tuli hieno. Voin vannoa, että jos saisin samat tarvikkeet ja ohjeen, niin silti en osaisi sommitella noita noin hyvin yhteen sopiviksi. Olet kyllä taitava. Mukavaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Se on aina vähän hetkestä kiinni milloin jokin onnistuu tai ei onnistu. Toisinaan pitää pohtia pitkään ja siltikään jutut ei asetu uomiinsa ja toisinaan taas ajatus kulkee kuin unelma :) Nyt pitäisi sitten tehdä sama käsittely 10 muulle kuvalle ;) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin, mummo!

    VastaaPoista