sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Omppupomppu-pipo


No pitihän minunkin nyt sitten yksi trikoopipo vääntää. Näitä tuntuu nykyään tulevan ovista ja ikkunoista, niin kotikutoisina, mutta näkee myös kirppareilla ja kaupoissakin. Malleja on monia ja tämän bongasin netistä, viiden minsan pipo. Tein siitä oman kaavan ja kokeilin saumurilla surrutella.
Trikookankaat on kyllä minusta hirvittävän kalliita, että ei kovin helposti tule kankaita osteltua. Varsinkaan kun vaatteet ei niin kauhean kalliita kaupoissa ole, eli itse tehtynä ei suurta säästöä tule jos vielä laskee kaiken työn (ja sähläyksen kaavojen ym. kanssa).
Tämän omppukankaan löysin sattumalta Paperinauhan alennuksesta, viimeistä päivää taisi olla tarjouksessa, 10e/m, normaalisti 17e/m. Vein loppupakan niin sain vielä 25cm kaupan päälle.


Muksullehan minä tämän tein, mutta eipä hän tahtonutkaan mallina toimia, saati edes pitää koko pipoa, niin mallina tässä toimii sitten kultaposkinen mallinukke.


Päälle näköjään tehdään tällainen muotoleikkaus. Joskus aikoinaan kokeilin vauvalle tehdä löysästä trikoosta pipon, enkä siihen sen kummallisempia muotoleikkauksia tai -ompeleita tehnyt. Eikä tainnut ohjeissakaan sellaista olla mainittuna.


Taitteen ompelin saumurilla.

Tässä itse rustaamaani kaavaa.

Täytyy varmaan vielä vähän kokeilla eri malleja, vaikka sellaista vuorillistakin. Siihen vain uppoaa enemmän kangasta joten nuukana tällainen vuoriton malli sopii minulle paremmin.

Ompeluterkuin,
Suvikukka2014

1 kommentti: