perjantai 4. elokuuta 2017

Yksisarvinen kakussa!


simple cake baking unicorns
Lasten syntymäpäivät ovat jo takanapäin ja ideariihi on kiinni taas jonkun aikaa. Hetki meni miettiessä, että mikä voisi olla juhlien teema. Mutta kummasti se idea vaan sieltä päähäni pälkähti. Molemmat lapset katsovat My Little Ponya ja itse tykkään unicorn-jutuista niin vastaushan oli helppo. Yksisarviset / Unicorns! Ja sitten kakkuideajahtiin. Kaikenlaisia ihanuuksia on netti täynnä. Päädyin silti hyvin yksinkertaiseen tyyliin. Lähinnä siitäkin syystä, että aikaa ja rahaa on rajallisesti, ja kakkua yleensä aina jää, se ei siis ole kovinkaan tarjottavien suosikkilistan kärjessä. Lapset eivät piittaa kakusta ja aikuiset usein pysyttelevät suolapalalinjalla. Siispä näin jälkikäteen vähän harmittaakin, että miksi ylipäätään innostuin tästä kakkuasiasta näin paljon kun melkeinpä tiesin, että kakku ei edes ole välttämätön. Mutta kun tykkään kuitenkin niin paljon siitä ideoimisesta ja kokeilemisesta. Sen piikkiin voi laittaa tämän 12 munan kakun. Huh, niinpä. 

Kakkupohja on perus sokerikakku. Tein kolme erillistä pohjaa koska en saa ikinä pohjia nousemaan kunnolla, enkä siis saa tekemiäni pohjia leikattua kuin maksimissaan kahteen osaan.
Täytteenä on mansikkasosetta ja itsetekemääni raparperihilloa, ja tietysti vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Kuorrutteena on kermavaahdon ja maustamattoman tuorejuuston sekoitus. Koristelin kakun keltaisesta sokerimassasta leikkaamillani tähdillä ja kukkasilla, vaaleanpunaisilla marengeilla, ranskanpastilleilla, sokerihelmillä ja jäätelövohvelilla. Kakusta tuli minusta todella soma! Ihanan hempeät värit, jotka toistuivat myös juhlakoristeissa. 


Jos joskus on vielä tarvetta vastaavalle kakulle niin teen kyllä mielelläni tällaisen. Tykkään yksinkertaisista mutta näyttävistä ideoista, jotka on helppo toteuttaa vähälläkin rahalla ja vaivalla. Muutoinkin sama ideologia toistuu niin arjessa kuin juhlassa meidän elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti