perjantai 25. elokuuta 2017

Ideoita vegejuhliin!Pitäisikö järjestää kekkerit. Ei tosin ole mitään tiettyä syytä tai aihetta. Vaikka eihän kekkereiden järjestämiseen tarvita muuta syytä kuin tekemisen ilo ja halu viettää aikaa läheisten kanssa. Tykkään puuhastella juhlien parissa ja pidän tarjoilujen ja teemojen ideoimisesta. Viime juhlien kanssa taisin innostua vähän liikaa, kakkua nimittäin syötiin koko seuraava viikko, joka päivä. Ehkä sortimentaaleja voisi hieman karsia ja tarjoiluvaihtoehtojakin voisi uudistaa. Mitä jos tekisikin kokonaan vegepitoisen menyyn.

Ajatus juhlista ja vegeilystä sai alkunsa Nemon kirjasta Vegejuhlat brunsseista häihin (Sara Peltola & Elli Laukkanen). Kirjassa on lukuisia vaihtoehtoja vegepainotteiseen pöytään. Kirjan ohjeet ovat vegaanisia ja gluteenittomia, ja ne sopivat myös maitoallergikoille. Ohjeet sopivat myös heille, jotka välttelevät valkoista sokeria, lisäaineita ja pitkälle prosessoitua ruokaa. Näiden herkkujen kanssa ei tarvitsisi stressata niin paljon koska ruuat sopivat monille vatsoille.

Kirjasta löytyy kattavat vinkit ja ohjeet toimivien ja hyvin suunniteltujen juhlien järjestämiseen. Miten määritellä ruoan menekki, on sitten kyseessä pienet iltamat tai isot häät, millaiset juomat sopivat mihinkin juhlaan ja millainen menu sopii mihinkin tilaisuuteen. Juhlien järjestämiseen ei siis tarvita sen kummempaa syytä, hyvässä seurassa voi kokoontua vaikka aamiaiselle. Ja mitäs aamiaisella voisi tarjota? Miltä kuulostaa maapähkinävoi-karamellipuuro, mango-passionmehu ja vaikka viljaton porkkanaleipä? Lounastreffeillä voisi treffata piknikin merkeissä ja nauttia kermaista pastaa cashewmajoneesilla, valkosipuli-yrttipatonkia ja päärynä-sellerimehua.

Kirjasta saa kivasti ideoita niin kylmien kuin lämpimien vegeherkkujen valmistamiseen. Varmasti jokaisella on hetkiä kun pää lyö tyhjää ja ideat ovat hukassa, silloin on hyvä kun joku on ideoinut puolestasi toimivia ja maukkaita menuvaihtoehtoja. Ohjeet sopivat tietysti myös ihan perusarkipöytäänkin, ja makeat jälkkärit ja makeiset sopivat mihin tilanteeseen tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti