sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Pakastetut vesi-ilmapallotVesi-ilmapalloja ja pakkasta. Siitä se idea lähti.
Täytin pieniä ilmapalloja vedellä ja pistin pallot pakkaseen. Nythän ne pakastuisivat ulkonakin ja siellä muoto pysyisi ehkä hieman kauniimpana kun pallot voisi jäädyttää roikottamalla, itse kun näitä jäädyttelin niin tein sen pakastimessa muovilautasella. Kun ensimmäisen kerran tein näitä niin asuimme kerrostalossa ilman parveketta, joten soveltavia tapoja tarvittiin idean toteuttamiseksi. Nyt kun asutaan toisaalla niin pallot on helppo jäädyttää ulkona vaikka puun oksalla. 

Pakastumisen jälkeen irrotin ilmapallot ja kiedoin jääpallojen ympärille valkoista puuvillalankaa ja jätin samalla myös pätkät ripustamista varten.
Laitoin pallot vielä uudelleen pakastimeen sen jälkeen kun olin kietonut niiden ympärille lankaa. Ja vielä ennen pakastusta käytin langoitetut pallot juoksevan veden alla, että langat jäätyisivät kunnolla jääpallon pintaan pakastimessa.

Nämä jääpallot näyttävät kauniilta valojen kanssa, ehkä kynttilöidenkin seurassa. Minä kuvasin nämä kuvat sisätiloissa kun omassa kodissa ei ollut ulkotilaa, jossa kuvauksen voisi toteuttaa. Jääpallot sopivat hyvin koristamaan puiden oksia, mukaan voisi laittaa kynttilöitä tai valoköynnöksiä. 

Onhan tämä idea ehkä  vähän jouluinen, mutta näin pimeään aikaan kaikenlaiset valot ja koristelut näyttävät kauniilta ulkona. Pakkasen pariksi sopii hyvin lämmin valonkajo.

Julkaistu 24.2.2018


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti