perjantai 7. joulukuuta 2018

Helppoja paketointi-ideoita, luukku 7.

SOblogien 7. joulukalenteriluukku - seuraa kalenteria Facebookissa!


Paketointi-idea!
Koetko sinäkin haasteelliseksi paketoinnin niiden lahjojen osalta jotka eivät istu perinteiseen laatikkomuotoon? Monet kerrat on tullut pähkäiltyä miten paketin saa kasaan niin, että se myös näyttää siistiltä. Myönnän kyllä olevani tässäkin asiassa turhan tarkka ja pienetkin vekit ja rypyt ottavat silmään ja tekisi mieli purkaa koko systeemi ja tehdä uudelleen alusta alkaen. Yritän tästäkin pakkomielteestä päästä eroon, varsinkin kun moni lahjan saaja ei edes huomaa niitä "vikoja" joiden takia itse menetän miltei yöuneni. Riippuu myös paljon lahjan saajasta, että millainen paketti kellekin sopii. 


Askartelukauppojen sellofaanipussit on usein suunnattu korteille  mutta voi niitä käyttää muutenkin. Sellofaanipusseja voi käyttää sellaisenaan monien lahjojen paketoimiseen, niihin voi laittaa makeisia, kynttilöitä, keksejä ja muuta pientä, riippuen tietysti pussin koosta. Mutta niitä voi käyttää myös rullalla olevan sellofaanin sijasta.

Taittelin paksusta paperista/kartongista laatikon, joka sopi käyttämäni sellofaanipussin pohjalle. Taittelu onnistuu neliönmuotoisesta paperista saksien ja liiman tai teipin avulla. Todella helppotekoinen juttu, ja apuna voi käyttää vaikkapa leveää viivoitinta, jolla saa jokaisen taitoksen samanlevyiseksi. Nuuttausveitsen sijaan taitoksen voi tehdä myös sukkapuikolla, kuulakärkikynän kärjellä (silloin kun väriosa on sisällä), tylppäpäisellä neulalla tai vaikka voiveitsellä. (Katso laatikon taitteluohje esim. täältä.)

Laitettuasi laatikon pussin pohjalle laita paketoitava tuote laatikkoon sellaisenaan tai halutessasi silkkipaperin kera, hileet, paljetit, lävistetyt paperikoristeet tms. ovat myös kiva lisä paketissa. 

Sido pussin pää kiinni pitsinauhalla ja lisää pakettiin itsetehty pakettikortti. Leikkasin oman korttini ekokartongista, taitoin kaksinkerroin ja leikkasin tagin muotoon. Koristelin kortin piirretyin tikkauksin, lumihiutalein ja kultateipein. Kortin saa pakettiin kiinni helposti minikokoisella pyykkipojalla, nipsaiset vain kortin kiinni pitsinauhaan ja valmista tuli!Toinen hauska paketointimalli on tehdä paperista avomallinen pussukka, jonka sisään voi laittaa pienen pussin täytteineen tai pussukan läpi voi pujottaa vaikka pyyhkeen, tiskiliinan tai sukat, mitä vain keksitkin kokeilla. Pussukan kokoa voit vaihdella käyttötarkoituksen mukaan.

Tein nämä leikkaamalla kuviopaperista n. 7 cm leveän suikaleen, jonka päät nidoin yhteen. Ennen nitomista laitoin lenkiksi taittamani satiininauhan paperin päiden väliin ja varmistin nitoessani, että nauhat sitoutuvat kiinni samalla kertaa. Koristelin pussukan kaksivärisellä paperikappaleella, jonka leikkasin sopimaan pussukan päälle peittäen sivut. Leikkasin lumihiutaleen ruskeaan paperiin kuviolävistimellä. 

Materiaalit näihin löytyvät J.K.Primecolta.


Yhteistyössä J.K.PrimecoEi kommentteja:

Lähetä kommentti