perjantai 4. tammikuuta 2013

Lautasliinasta askartelumateriaalia

 Helppo tapa tehdä itse kuvioitua askartelumateriaalia. Tarvitset vain silitysraudan, tuorekelmua ja erilaisia lautasliinoja. Apuna silityksessä esim. puhtaita A4:sia.

Tee näin:
1. Aseta silityslaudan suojaksi suojapaperi, mieluiten vaalea ja yksivärinen ettei siitä siirry väriä kartonkiin.
2. Laita suojapaperin päälle valitsemasi kartonki.
3. Kartongin päälle tuorekelmun pala, vähintään silitettävän lautasliinan kokoinen pala, mutta mieluusti hieman isompi, koska kuumentuessaan kelmu kutistuu, ja näin ollen lautasliina ei välttämättä kiinnity kunnolla.
4. Laita lautasliina (vain 1.kerros lautasliinasta, poista siis ylimääräiset kerrokset) oiotun kelmun päälle siististi.
5. Kaiken päälle ja suojaksi suojapaperi.
6. Silitä täydellä teholla ilman höyryä n. 30sekuntia. Tarkista välillä, että lautasliina on varmasti kauttaaltaan tarttunut kiinni. Varo silittämästä kelmua.
7. Anna työn jäähtyä ja askartele! :)http://www.youtube.com/watch?v=9hpqpeljWd4

2 kommenttia:

  1. Vau! Tässäpä aivan loistava idea! Tuntui että eihän tämä voi toimia, eli oli pakko katsoa video :) Tuohan on todella hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin innostuin videon nähtyäni kokeilemaan ja nyt tahtoisin päästä ostelemaan kaikenlaisia hienoja lautasliinoja! :) Kortteihin ja skräppäilyyn tosi kiva idea kyllä. Liimatessa vain huomasin, että paperi ei oikein tykkää liimasta, koska liimatessa lautasliina alkaa vettyä. Mutta kaksipuolinen teippi on hyvä kumppani kortteilussa.

      Poista