tiistai 27. tammikuuta 2015

Kiitos hyvää


Kirjat ne sen kuin vain kaunistuvat. Eikä poikkeusta tee tämäkään.
Kiitos hyvää on kaunis ruokakirja, joka keskittyy sokerittomiin ja gluteenittomiin herkkuihin. 

Vastaavanlaisia kirjoja on viime aikoina ilmestynyt runsaasti, ja niistä huomaa sen mikä trendi tällä hetkellä on IN. Ruoka-aineisiin ja niiden laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja tärkeässä roolissa on myös ihmisen keho ja sen hyvinvointi.

Vaikka vastaavanlaisia kirjoja onkin jo ilmestynyt melko paljon, ideat ja reseptit eivät silti toista itseään. KIITOS HYVÄÄ –kirja sisältää yli 70 inspiroivaa ohjetta, jotka myös oikeasti tuntuvat uusilta, ja kokeilemisen arvoisilta.

Kirja sisältää makeita leivonnaisia, makeisia, jäätelöitä, juomia ja lisukkeita, jotka on valmistettu ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Useimmat reseptit ovat myös maidottomia, hiivattomia ja vegaanillekin sopivia. Raaka-aineissa suositaan luomua.

Tahtoisin kokeilla jokaista kirjan ohjetta, ja vielä mieluummin tahtoisin päästä valmiiseen pöytään niitä maistelemaan. Raaka-aineet kun ovat varsin kalliita ja ohjeista tulee normaalia pienempiä annoksia. Uskon silti, että ohjeet ovat muokattavissa ja niistä voi hakea inspiraatiota ja ideoita jos ei syystä taikka toisesta halua/pysty niitä sellaisenaan noudattamaan.


Makeisosio oli mielenkiintoinen. 

Viikunafudge, karkkiremmit, laku ja vadelmatangot kuulostivat kokeilemisen arvoisilta. Myös peruna suklaamakeisten valmistuksessa kuulosti varsin mielenkiintoiselta.


Kirjan lopusta löytyy hauskasti nimetyt ”Mukamaidot”: itsetehty manteli-, kaura- ja seesamimaito. Itselle tämä tuli ainakin yllätyksenä, että niitä voi valmistaa itse, ja suhteellisen helppotekoisesti. Lisää mielenkiintoisia ohjeita olivat mm. itsetehdyt maidottomat jogurtit, kookoskermavaahto ja vaniljainen kookosvoi.
Herkullisista resepteistä voisin mainita Tiramisu-jäätelökakun, Cherry Garcia-jäätelön, Ruusu-mansikkakakun ja Manuka-mustaherukkakakun.

Kirjan on kirjoittanut Virpi Mikkonen, joka on sekä toimittaja, että reseptitaitelija ja hyvinvointiasiantuntija. Hän on pitänyt suosittua Kiitos hyvää –blogia. 
Uusi nettisivusto vanelja.com keskittyy puhtaisiin nautintoihin ja hyvää tekevään herkutteluun.


Elämä voi olla makeaa, myös ilman sokeria.1 kommentti:

  1. Kiitos kauniista postauksesta! Toivottavasti kirjani antaa paljon inspiraatiota ja herkkuhetkiä! :)

    VastaaPoista