Kirjat ne
sen kuin vain kaunistuvat. Eikä poikkeusta tee tämäkään.
Kiitos hyvää on kaunis ruokakirja, joka keskittyy sokerittomiin ja
gluteenittomiin herkkuihin.
Vastaavanlaisia kirjoja on viime aikoina ilmestynyt
runsaasti, ja niistä huomaa sen mikä trendi tällä hetkellä on IN.
Ruoka-aineisiin ja niiden laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja
tärkeässä roolissa on myös ihmisen keho ja sen hyvinvointi.
Vaikka
vastaavanlaisia kirjoja onkin jo ilmestynyt melko paljon, ideat ja reseptit
eivät silti toista itseään. KIITOS HYVÄÄ –kirja sisältää yli 70 inspiroivaa
ohjetta, jotka myös oikeasti tuntuvat uusilta, ja kokeilemisen arvoisilta.
Kirja
sisältää makeita leivonnaisia, makeisia, jäätelöitä, juomia ja lisukkeita,
jotka on valmistettu ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Useimmat reseptit
ovat myös maidottomia, hiivattomia ja vegaanillekin sopivia. Raaka-aineissa
suositaan luomua.
Tahtoisin
kokeilla jokaista kirjan ohjetta, ja vielä mieluummin tahtoisin päästä
valmiiseen pöytään niitä maistelemaan. Raaka-aineet kun ovat varsin kalliita ja
ohjeista tulee normaalia pienempiä annoksia. Uskon silti, että ohjeet ovat
muokattavissa ja niistä voi hakea inspiraatiota ja ideoita jos ei syystä taikka
toisesta halua/pysty niitä sellaisenaan noudattamaan.
Makeisosio
oli mielenkiintoinen.
Viikunafudge, karkkiremmit, laku ja vadelmatangot kuulostivat kokeilemisen
arvoisilta. Myös peruna suklaamakeisten valmistuksessa kuulosti varsin
mielenkiintoiselta.
Kirjan
lopusta löytyy hauskasti nimetyt ”Mukamaidot”: itsetehty manteli-, kaura- ja
seesamimaito. Itselle tämä tuli ainakin yllätyksenä, että niitä voi valmistaa
itse, ja suhteellisen helppotekoisesti. Lisää mielenkiintoisia ohjeita olivat
mm. itsetehdyt maidottomat jogurtit, kookoskermavaahto ja vaniljainen kookosvoi.
Herkullisista
resepteistä voisin mainita Tiramisu-jäätelökakun, Cherry Garcia-jäätelön, Ruusu-mansikkakakun
ja Manuka-mustaherukkakakun.
Kirjan on
kirjoittanut Virpi Mikkonen, joka on sekä toimittaja, että reseptitaitelija ja
hyvinvointiasiantuntija. Hän on pitänyt suosittua Kiitos hyvää –blogia.
Uusi
nettisivusto vanelja.com keskittyy puhtaisiin nautintoihin ja hyvää tekevään
herkutteluun.
Elämä voi olla makeaa, myös ilman
sokeria.
Kiitos kauniista postauksesta! Toivottavasti kirjani antaa paljon inspiraatiota ja herkkuhetkiä! :)
VastaaPoista