perjantai 15. toukokuuta 2015

Kirjauutuus - Audrey, rakkaani


Tuorila on kylä Merikarvialla. Se on kirjailija Juha Mäntylän kotikylä, jossa oli ennen kaksi huoltoasemaa, posti, kyläkauppa ja kyläkoulu. Nykyisin kylä on toisenlainen ja kirjailijakin asuu Lapualla, mutta sydämessään voi kehittää oman kotikylän – asuipa missä tahansa.

Tämän kirjan Tuorilassa on jazzklubi, jossa kuuluisat muusikot käyvät esiintymässä. Klubille saapuu myös salaperäinen nainen Audrey, joka myös katoaa salamyhkäisesti. Kirjan tuorilalainen mies matkustaa New Orleansiin etsimään jazzia ja Audreya. Häntä kiinnostaa myös voodoo, ja hän saakin kokea sen mahtavan voiman.

Audrey, rakkaani on mystinen pieni tarina musiikista, nuoruudesta, seikkailusta ja löydetystä onnesta. Tarina soljuu eteenpäin suvantoineen ja kohokohtineen kuin Miles Davisin musiikki, siinä soi Stan Getzin saksofoni, Dizzy Gillespien trumpetti ja Ella Fitzgeraldin ääni.

Juha Mäntylä on kirjoittanut yhteensä kolme romaania, runokirjan ja lastenkirjan. Hänen tekstejään on julkaistu useissa antologioissa ja sanomalehdissä. Hän on myös Reunan Joulukalenteri-kirjojen toimittaja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti