keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kaappaus KeittiössäKari Aihinen - Kaappaus KeittiössäAuditorium

.
Oi miten herkullista! Ihan oikeasti. Kirja on resepteineen ihan huippu! Kirja, joka tuntuu helposti lähestyttävältä. Reseptit, joita oikeasti voisi kokeilla, ja jotka eivät ole vaikeantuntuisia tai turhan haastavia. Kirjahan perustuu TV:ssa pyörineeseen ruokaohjelmaan, Kaappaus keittiössä. Ja jos sarja on tuttu, tietää, että reseptit on suunniteltu ja suunnattu ihmisille, perheille, joilla ei joko ole aikaa tehdä kunnon ruokaa, jotka eivät osaa kokata tai jotka ovat muusta syystä menettäneet innostuksensa ruoanlaittoon. Tästä päästään siihen, että reseptit ovat oikeasti melko vaivattomia ja helposti toteutettavissa, olet sitten aloittelija tai jo kokenut kokkailija.

Itselläni ainakin on sitä ongelmaa, että vaikka kiinnostusta on kovasti ja taitoakin jonkin verran, niin silti ruoanlaitto ja ruokien ideointi junnaa paikoillaan. Teen samoja perusruokia viikosta toiseen vaikka oikeasti vaihtoehtoja muihinkin ruokiin on lukematon määrä. Kaipaisin varmastikin ”Kape-kummituksen”(erään perheen antama lempinimi Kari Aihiselle) oleilua keittiööni hetkeksi aikaa, jotta pääsisin irti tästä jumitilastani.

Kaappaus keittiössä –ohjelman myötä tutuksi tullut Kari Aihinen vaikuttaa hyvin sympaattiselta ja tavalliselta ihmiseltä, joka ottaa sydämen asiakseen auttaa ruokaongelmaisia kansalaisia. Hän painottaa hyvien raaka-aineiden, kotiruoan ja yhdessä kokkailun ja syömisen tärkeyttä.

Barbecuekastikkeessa paahdetut ribsit, carbonara, pähkinäkanaa riisin kera, kukkakaalikuskus, maissilastuilla kuorrutettua kanaa, sieni-kasvislasagne, tahmea riisi… Siinä muutama vaihtoehto nykyiseen, tylsään, repertuaariini. 
Maistuis varmaan sullekin. 
Ja tokihan kirjasta löytyy ne perinteiset reseptit janssoninkiusauksesta perunamuusiin ja ruskeaankastikkeeseen.

Kirja on ilmeeltään tummanpuhuva ja rouhea. Reseptejä, vinkkejä, sarjassa esiintyneiden perheiden kommentteja ja tietysti innoittavia annoskuvia. Suosittelen ihan jokaiselle, varsinkin sinulle, joka kaipaat pientä rohkaisua kokkailuihisi.


2 kommenttia:

 1. Moro!

  Onko kirjassa kuinka paljon kasvisruokavalioon sopivia reseptejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, muistaakseni kirjassa oli kohtalaisesti kasvisruokavalioon sopivia reseptejä, mutta ainahan hyviä reseptejä voi muokata omaan ruokavalioon sopiviksi korvaamalla ruoka-aineita toisilla :)

   Poista