tiistai 9. elokuuta 2016

Arjen superruokaa perheilleJamie Oliver näyttää vaihtaneen suuntaa. Muistaakseni hän oli suuri voin ja kerman ystävä, mutta uusin teos noudattaa silti päinvastaista tyyliä. Pääosassa ovat terveelliset, ravintoympyrän kaltaiset, reseptit. Arjen superruokaa perheille. Ja muutos kyllä näkyy päällepäinkin. Ruoat näyttävät kevyemmiltä. Raaka-aineisiin on panostettu ja lähtökohtana on luoda hyväätekeviä mutta arkisia ruokia koko perheelle. 

Kirjassa rohkaistaan nauttimaan loistoruoasta, joka ravitsee joka päivä. Ravintotietoa löytyy jokaisesta reseptistä ja jokainen ohje sisältää korkeintaan 600 kilokaloria. Lounaaksi ja päivälliseksi suunnatuista resepteistä löytyy vähintään kaksi annosta kasviksia ja hedelmiä lautasellista kohden.
Kirja sisältää sata reseptiä: aamupaloja, lounaita, päivällisiä sekä pieniä välipaloja.

Kirjan lopusta löytyy lisäksi kattava terveys- ja hyvinvointitietopaketti.

Tahdoin kirjan hyllyyni siitä syystä, että kaipailen ideoita ja vaihtoehtoja normikokkailuihini. Viikot kun tuntuvat toistavan puuduttavasti itseään, samat ruoat vuorottelevat päivästä toiseen. Vaikka kokkailu on ollut sydäntäni lähellä ihan teini-ikäisestä asti, tuntuu silti siltä, etten keksi mitä ruoaksi laittaisin. Osatekijä tässä yhtälössä saattaa olla sekin, että lapset on jostakin syystä varsin nirsoja. Toinen heistä tuntuu elävän pelkällä pastalla ja tonnikalalla, vaikkakin onneksi olen saanut vähitellen ujutettua sekaan muitakin ainesosia. 
Tästä kirjasta löysin ainakin muutaman ohjeen, joilla voisin piristää tylsäksi muuttunutta ruokalistaamme:

Paistettu tarka dal - kukkakaalia, herneitä ja chapatia

Kevätkanapata kasvisten, pekonin ja ohran kera

Tonnikala-pastapaistos purjolla, fenkolilla ja tomaatilla

Itsetehdyt kalapuikot lohesta

Jamie Oliver on aina ollut yksi suosikeistani mutta tämän kirjan myötä täytyy sanoa, että sori Jamie, aion korvata kaikki kevyttuotteet rasvaisemmilla vaihtoehdoilla. Muutoin ohjeissa ja Jamien ideologiassa on monia tärkeitä pointteja.

Arjen superruokaa perheille
Jamie Oliver
Readme 2016

2 kommenttia:

 1. Pitäisköhän munkin ostaa jokin kirja, että pääsisin terveellisen ruokavalion alkuun edes.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on varaa mistä valita, ruokakirjoja tulee niin runsaslukuisesti joka vuosi :)
   Kiitos, täytyy käydä osallistumassa!

   Poista