perjantai 19. elokuuta 2016

Ideoita syksyn juhliin


Suomen kesä on niin olemattoman lyhyt. Ja tällekään kesää ei lämpimiä päiviä kovinkaan monta siunaantunut. Toukokuussa tosin oli poikkeuksellisen lämmintä. 
Elokuu luetaan kesäkuukaudeksi mutta ainakin täällä on ollut melko viileää ja vaikka aurinko onkin välillä hellinyt niin on se vaan silti syksyn tuntua jo ilmassa, tietynlaista viileyttä ja tuoksuja. Pakko se on myöntää, että kesä alkaa olla lopuillaan ja syksy on saapumassa.

Ainakin itseäni syksyssä lohduttaa se, että tiedossa on monenlaista juhlaa pyhäinpäivästä isänpäivään ja lopulta päästään jouluun. Monenlaista iloa ja valoa on tiedossa pimeisiin syksyn pimeyteen. Ja onhan syksyssä tietysti monia muitakin hyviä puolia, kuten ruska, tähtitaivas, kynttilät ja tunnelmavalot. Ja kaikille meille, jotka rakastavat näitä syysajan juhlia, on tiedossa monenlaista puuhaa. 

Minervalta ilmestyi tähän hetkeen juuri sopiva kirja Syksystä jouluun - Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin. Kirja on perinteitä arvostavan kirja, mutta mukana on myös uusia ideoita. Kirjasta löytyy vinkkejä ja ideoita moniin syyskauden juhlien koristeiden, somisteiden ja ruokien valmistukseen. Lisäksi löytyy paljon tietoa eri juhlapäivistä, ja kerrotaan mm. kukkien, mausteiden ja ruokien taustoista ja merkityksistä.

Kirjan on kirjoittanut Tiia Koskimies. Hän on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja tietokirjailija, joka kirjoittaa Umami.fi -ruokablogia. En muuten tiennytkään tätä, mutta kirjailijan nimi kuulosti kylläkin tutulta. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. Suomalainen smoothiekirja, Suomalainen puurokirja ja Parhaat piirakat.

Syksystä jouluun on kotoinen ja lämmin pieni tietokirja syysajan juhlapäivistä. Se antaa taustatietoa monista aiheeseen liittyvistä asioista ja pitää sisällään todella runsaasti reseptejä!

Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin
 Koskimies Tiia
Minerva 2016
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti