keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Paketointi-ideoita!

Kauniita paketteja on ihana tehdä, antaa ja saada. Kun saa huolella paketoidun paketin ja näkee, että sen tekemiseen on nähty vaivaa, tulee itselle hyvä mieli - se on merkki siitä, että antajalla on lahjassaan sydän mukana. 

Paketointi on mukavaa puuhaa, ja ainakin minä tykkään tehdä persoonallisia paketteja. Ne voivat olla lahjan saajan näköisiä tai paketin ulkoasu voi kertoa jotakin sen sisällöstä.
Lahjan voi kääriä paperiin tai kankaaseen, tai voit tehdä lahjapussit ja rasiat alusta alkaen itse. Paperin voi kuvioida leimaamalla, piirtämällä tai vaikka seulapainon avulla. Pakettikortti kruunaa ja viimeistelee ajatuksella paketoidun lahjan.


Kolme pakettia olen vasta ehtinyt paketoida, loput lahjat odottavat vielä kasseissaan. Kerään joka joulu lahjapaperit ja -pussukat talteen ja uusiokäytän niitä sellaisenaan tai jalostaen. Yksi tekemistäni paketeista saikin päällisekseen juuri tällaisen uusiokäyttöpussukan. Tämä paketti taas on tehty suurilta osin uusista materiaaleista. Käärin paketin ensin voimapaperiin ja tein siihen päälle rypistetystä silkkipaperista vyötteen. Koristelin paketin washiteipeillä ja kirjansivuista tehdyllä kuusella.

Pakettikorttienkin ideoinnissa vain taivas on rajana. Ajattelin tänä jouluna laittaa muutamaan pakettiin tagiksi puukiekon ja kirjoittaa tai leimata siihen jouluterveiset. Pakettikortteja voi myös koristella kävyillä tai vaikka tuoreilla havupuun oksilla, mutta tuoreiden oksien suhteen pitää huomioida se, että niitä paketteja täytyy käsitellä huolella, havut eivät tykkää kovasta käsittelystä ja kuivuessaan ne varisevat.

Paketteihin voi liittää myös itsetehdyn joulukortin.
Keräsin tähän kollaasiin muutamia paketointi-ideoitani, mm. taikataikinasta tehtyjä tageja ja pahvista tekemäni lahjarasian.

Lisää inspiroivia ideoita löydät Paperillablogin uusimmista päivityksestä!

Innostu ja inspiroidu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti