sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Jokanaisen puukässää

Puukässää jee! Vai eikö ole jee, tuleeko mieleen ne alakoulun pakolla väännetyt pannunaluset, jotka tehtiin hiellä ja verellä?

No mutta tämä on ihan eri juttu. Tämä on Jokanaisen puukässää. Tehdään kivoja juttuja kotiin. Mikä sen mukavampaa kuin nähdä kättensä jälki sisustuksessa. Voi sanoa ylpeänä ystäville, että minä oon tuon tehnyt, ja tuonkin. Eikö olekin hieno. 

Kaikki tekeminen mikä on suhteellisen helppoa ja vaivatonta on usein myös mukavaa. Ja kun onnistumisprosentti on suuri, on työhön ryhtyminen helpompaa.

Susanna Uusitalon Jokanaisen puukässää (Otava) esittelee helposti tehtäviä sisustustuotteita. Selkeät ohjeet ja apukuvat auttavat myös vasta-alkajaa alkuun, mutta käy kirjan ideat myös niille, joilla sahat ja vasarat pysyvät jo paremmin kourassa.

Kirjassa nikkaroidaan mm. penkkejä, peilejä, erilaisia hyllyjä, pöytiä, kello, keittiöjakkara ja sängynpääty. Haastavampiakin töitä löytyy kuten tarjoiluvaunu ja työtaso. Materiaaleina käytetään niin uutta kuin vanhaakin, uusiokäyttötyyliin. Puuta maalataan, sitä polttokuvioidaan ja voi sitä kuvioida myös leimasimilla. 

Jokanaisen puukässää valaa meihin naisiin luottoa, että mekin osataan. Ja kirjan ideoita voi tietenkin käyttää myös suurpiirteittäin, ja muokata ne omanlaisiksi.

Jokanaisen puukässää
Susanna Uusitalo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti