maanantai 6. huhtikuuta 2020

Hurmaava puutarhurin kirja!


Niin ihana! I HA NA. Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi kenellekään jolle tätä kirjaa olen esitellyt, että minä vaan NIIN rakastan tätä. Äärimmäisen hurmaava, kaunis, kutsuva ja monipuolinen puutarhakirja, jonka visuaaliseen ilmeeseen on todellakin panostettu. Rakastan sivujen mattapintaisuutta ja rouheutta. Tyyliltään kirja on maalaisromanttinen ja vintage kuvineen, fontteineen, asetteluineen ja koristuksineen. Ja hei, tämä on suomalainen puutarhakirja, ei mikään käännös. Yllätyin itsekin kun huomasin, että tämähän on kotimainen teos.

Puutarhurin kirja on inspiroiva tietopaketti, joka sisältää runsaasti kuvia, mielenkiintoista tietoa ja itse täytettäviä osioita. En kyllä ainakaan itse malta kirjan sivuille mitään kirjoitella, mutta kirjan tyyliin sopisi sellaiset boheemit käsinkirjoitetut lappuset ja muistilaput, jotka voisi sivujen väliin sujauttaa.

Kirja on jaettu vuodenkierron mukaan kahdeksaan lukuun puutarhan kausien mukaan. Tällä tavoin jokainen voi kulkea kirjan matkassa oman puutarhan aikataulussa, riippumatta sijainnista. Kirja alkaa sydäntalvesta ja kierron mukaan edetään kevääseen ja kesään, ja lopuksi satoajan kautta syksyyn ja jouluun. Jokaisessa osiossa on tietoa kukkasista ja satokasveista lajikkeineen ja hoitoineen, puutarhanhoitoon liittyvistä vaiheista, sekä tee nyt -osuus ja tyhjiä sivuja suunnitelmille ja muistiinpanoille. 

Puutarhurin kirja sisältää paljon tietoa ja kiehtovia yksityiskohtia viherkasvien ja leikkokukkien hoidosta, tomaatintainten silittelystä, luonnonmukaisten lannoitteiden teosta, ruusulajikkeiden tuoksuvivahteista ja alan termien selityksistä. 

Instagramista tililtäni @suvikukkasia voi käydä katsomassa vilauksen kirjan sisällöstä, kirjavinkit -tarinoista löytyy pieni katselmus miltä kirja näyttää.

Puutarhurin kirja
Heidi Haapalahti & Teija TuiskuEi kommentteja:

Lähetä kommentti